Neprijatelj naroda predstava
Neprijatelj naroda Foto:Arno Declair

Izvođenje predstave "Neprijatelj naroda" berlinskog teatra Šaubine u okviru predstojećeg Bitefa otkazano je, saopštili su organizatori festivala, čije će dvostruko izdanje početi u ponedeljak.

Ibzenov komad „Neprijatelj naroda“ trebalo je da bude izveden 19. septembra u Narodnom pozorištu u okviru glavnog programa duplog 54/55. Bitefa.

„Sa žaljenjem obaveštavamo publiku Bitefa i celokupnu javnost da smo, uprkos ogromnim naporima Bitef tima i partnera iz berlinskog Šaubine pozorišta da do toga ne dođe, primorani da otkažemo izvođenje predstave u režiji Tomasa Ostermajera“, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

Uprkos tome što su organizatori Bitefa u proteklim danima činili sve da, kako su naveli, izvođenje predstave „Neprijatelj naroda“ učine mogućim, činjenica da se epidemiološka situacija u zemlji pogoršava i da je Srbija ponovo na listi visokorizičnih područja mnogih svetskih zemalja u tome ih je sprečila.

„Zbog toga, gostovanje ovako velikog ansambla nije bilo moguće realizovati, a da se ne ugrozi zdravlje, kako izvođača i članova produkcionih timova, tako i publike“, precizira se u saopštenju Bitefa i dodaje da je povraćaj novca za kupljene ulaznice moguć na blagajni Bitef teatra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar