Ivan Medenica i Vesna Čipčić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dvostruki 54. i 55. Bitef festival ipak ostaje bez jedne predstave, u pitanju je slovenački komad „Pluća”, dok će mlada glumica Iva Ilinčić zameniti svoju koleginicu Anju Alač u predstavi "Living Room”, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Bitef će svojim govorom u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 15. septembra u 20 časova, svečano otvoriti velika srpska glumica Svetlana Ceca Bojković, nakon čega će biti izvedena predstava „Tragovi“ Vima Vandejkejbusa.

Od najavljenih 14 predstava na predstojećem Bitefu, jedne ipak neće biti. U pitanju je predstava „Pluća” slovenačkog reditelja Žige Divjaka, koja je otkazana.

Umetnički direktor Bitef festivala, Ivan Medenica, kaže da se radi u poprilično teškim uslovima i da u svom timu festivala imaju obolele članove.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

– Mi se nadamo da neće biti ozbiljnijeg otkazivanja predstava koje će narušiti takmičarski program Bitefa. Već ste čuli da je jedna predstava otkazana. Ali pandemija se zahuktava, a mi smo izgubili samo jednu predstavu, pa se nadamo da će na tome i ostati. Molimo vas za podršku i razumevanje ako bude još takvih slučajeva, jer mi smo na crvenoj listi mnogih evropskih zemalja, kao visoko rizična zemlja za boravak u njoj.

Dvostruki festival će imati i dvostruko otvaranje. Predstava „Living Room“ nemačkog reditelja Ersana Montaga 13. septembra će otvoriti u posebnom programu „Prolog“ 54. i 55. izdanje Bitef-a na sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP). Glavni lik u predstavi, opersku pevačicu Katarinu Malković, glumi Vesna Čipčić, a u mlađim godinama Iva Ilinčić. Ona je u podelu ušla naknadno umesto Aleksandre Anje Alač koja se  nedavno poroila.

U predstavi još igraju glumci Ljubomir Bulajić i Aleksandar Jovanović.

Iva Ilincic
Iva Ilinčić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

– Novi ambasador EU u Beogradu, Emanuel Žofre, prvi put će se pojaviti u javnosti na svečanom otvaranju Bitefa, 15. septembra na predstavi „Tragovi” Vim Vanderkejbusa u Jugoslovenskom dramskom pozorištu – kazao je dana Ivan Medenica.

Karte za predstojeći Bitef prodaju se onlajn preko sajta festivala, a moći će da se kupe i na blagajni Bitefa, u Kombank dvorani tokom trajanja festivala od 13 do 15 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar