BFI: Sve je spremno za #enjoynormal, #enjoylove, #enjoydance

Kultura 03. jan. 202120:16
Podeli:
Foto: BDF/Promo

Beogradski festival igre (BFI) objavio je prvi vizual za predstojeće 18. izdanje koje bi trebalo da bude održano od 18. marta do 14. aprila, pod sloganima koji će se menjati #enjoynormal, #enjoylive, #enjoylove, #enjoydance...

“Program već postoji, počinje novom produkcijom Dimirisa Papajoanua, a završava se gostovanjem novog komada Akrama Kana. Tu su još autori poput Magi Maren, Adija Butrusa, Roberta Zapale, ali i belgijski Peeping Tom, švajcarski Alias, Malpaso iz Havane…”, najavljuju iz BFI.

Međutim, kako kažu, to nije sve, tokom proleća će biti odigrano i nekoliko predstava sa prethodnog 17. festivala koje zbog pandemije nisu mogle da stignu do naše publike u najavljenim terminima.

“Onima koji su brižljivo čuvali ulaznice, festival duguje neke senzacionalne predstave, pa će tako pravi maraton gostovanja izuzetnih savremenih koreografa I trupa, potrajati od 6. marta do 14. Maja!”, kažu u Beogradskom festivalu igre.

Festivalu prethodi tradicionalna revija filmova Dani igre u Kinoteci (18-21. februar), koreografske radionice, majstorski kursevi, izložbe…

U okviru 17. Beogradskog festivala igre odigrano je 12 predstava u izvođenju sedam inostranih i jedne domaće trupe.

„Njihove nastupe, u pozorišnim salama u tri grada ili preko festivalskog FB kanala, pratilo je preko 8.000 ljudi. U uslovima potpune neizvesnosti, strogih i nestabilnih međunarodnih epidemioloških protokola i rigoroznih pravila koja su se od početka nadvijala nad pozorištima kao mestima najvišeg rizika, ovo je izuzetan uspeh“, smatraju organizatori.

Ulaznice za 18. Beogradski festival igre su već u prodaji.

Komentari

Vaš komentar