Iz predstave "Biće sve gore i gore i gore, moj prijatelju" Foto:promo Beogradski festival ig

Čuvena belgijska trupa "Voetvolk" gostovaće 19. decembra na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta od 15.30 sati sa predstavom "Biće sve gore i gore i gore, moj prijatelju", u okviru 17. Beogradskog festivala igre, saopštili su organizatori ove manifestacije.

Predstava belgijske trupe biće odigrana 19. decembra sa početkom od 15.30 sati, u skladu sa novim merama Vlade Srbije, dodaje se u saopštenju Beogradskog festivala igre.

U ovom komadu čuvena belgijska igračica Lisbet Gruve pokretom prenosi trans jedne zanosne besede, odnosno koristi fragmente obraćanja ultrakonzervativnog američkog televizijskog propovednika Džimija Svagarta. U početku je reč smirena, ali na kraju se otkriva i njegova najdublja priroda – nasilje, kratak je siže predstave „Biće sve gore i gore i gore, moj prijatelju“.

Belgijska igračica i koreografkinja Lisbet Gruve je počela je da uči balet sa šest godina, a studije je pohađala na Baletskom institutu u Antverpenu. Nakon diplomiranja, nastavlja usavršavanje pri briselskom P.A.R.T.S.-u, a pre dvadesetak godina počela je da radi sa belgijskim rediteljem Janom Fabrom. Internacionalnu slavu je stekla zahvaljujući solo komadu „Kada je glavni muškarac jedna žena“, koji je Fabr kreirao za nju.

Sarađivala je i sa trupama Ultima Vez i Needcompany, kao i sa Grejs Elen Barki, Rinom Sastamoinen i Sidijem Larbijem Šerkaujiem. Sa Martinom Van Kovenbergom 2007. godine osnovala je trupu „Voetvolk“.

Podsetimo, u okviru 17. Beogradskog festivala igre, koji je pomeren zbog pandemije na jesen, odnosno zimu, uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji, publika u Beogradu, Novom Sadu i Gornjem Milanovcu imala je priliku da vidi nastupe Kompanije Ervea Kubija iz Kana, trupe „La Veronal“ iz Barselone, „Un Poyo Rojo“ iz Buenos Ajresa, Baleta Hrvatskog narodnog kazališta iz Rijeke, Kompanije „111“ iz Tuluza, Silvije Gribaudi iz Venecije… Takođe, i nastup igrača beogradskog Narodnog pozorišta u komadu „Jedan“ Sanje Ninković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare