filharmonija, kvartet trombona
Foto: Promo/Beogradska filharmonija

Sezona kamerne muzike u sali Beogradske filharmonije počeće koncertom Kvarteta trombona u petak, 2. oktobra od 20 sati, najavljeno je iz ove ustanove kulture.

Ansambl trombona otvara niz koncerata na kojim će se predstavljati filharmoničari okupljeni u različite sastave. Nastupiće trombonisti Steva Dragaš, Nikola Milanov, Igor Ranković i Tibor Balint, a kao specijalni gost priključuje im se kolega na tubi Kornel Papišta. Okupljeni u kvartet, publici će predstaviti zvuk trombona, i to u različitim stilskim izdanjima – od baroka do džeza.

„Nastali smo u nevreme, u vreme korone. Počeli smo da sviramo za svoju dušu najpre kao trio, a potom smo došli do kvarteta. Na koncertu će se čuti dela koja nama prijaju da sviramo, od Betovena, Borodina do Serockog“, rekao je Igor Ranković, bas trombonista Beogradske filharmonije već skoro 25 godina.

Ranković će ujedno biti domaćin koncerta i publiku voditi kroz repertoar uz otkrivanje zanimljivosti o ovom instrumentu.

Nakon trombonista, publika će tokom oktobra moći da čuje i operske aranžmane za duvački ansambl, kao i kvartet fagota, navode u Filharmoniji, na čijem sajtu se može pronaći kompletan mesečni repertoar orkestarske i kamerne sezone.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar