Filharmonija
Ivan Tasovac Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, ponovo su na okupu i pripremaju prve koncerte u novoj sezoni. Uz poštovanje mera i obavezne distance, muzičari održavaju probe za “Veče Mocarta” koje će biti održano u sali Beogradske filharmonije, od 17. do 19. septembra, od 20 časova, saopšteno je danas iz ove ustanove kulture.

Nedavno smo postavili pitanje šta se dešava sa Beogradskom filharmonijom i zašto nema nikakvog programa nakon što je Krizni štab dao zeleno svetlo za održavanje kulturnih manifestacija, danas je stigao odgovor.

Kako se navodi u saopštenju, „filharmonija se adaptirala na aktuelnu situaciju“ i pripremila nov program za manji orkerstarski sastav koji će slušati ograničen broj publike.

Filharmonija
Proba Beogradske filharmonije u novim okolnostima, Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

“Nastupi će biti snimani, a potom će repertoar biti slušan na neočekivanim mestima”, navode u Filharmoniji.

Do kraja godine orkestar će predvoditi Gabrijel Felc i stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin, a koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima.

Filharmonija
Gabrijel Felc, šef-dirgent Beogradske filharmonije, Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

“Već smo se navikli da probleme nazivamo izazovima, a krize pretvaramo u prilike. Pošto smo uvažili ovaj novi rečnik poslovnih mudrolija, Beogradska filharmonija u novoj sezoni rešava korona krizu na svoj način i prebacuje igricu na drugi nivo. A tu su apsolutno svi dobrodošli”, rekao je u pisanoj izjavi direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac koji ima novi imidž.

Filharmonija
Filharmoničari dolaze na probu, Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

U Filharmoniji najavljuju nastupe i kamernih sastava, a repertoar će biti objavljivan na mesečnom nivou.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare