Foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Novo delo uličnog umetnika, i to deveto po redu u devet dana u britanskoj prestonici, sada se pojavilo u Zoološkom vrtu.

Njegov rad je napravljen na gvozdenoj roletni kod ulaza u zoološki vrt, a prikazuje gorilu kako je podiže da bi pustio ptice. Iz tame podignute roletne vide se oči drugih životinja.

Benksi je potvrdio autorstvo objavom na zvaničnom Instagram profilu, a reč je o devetom delu u devet dana u Londonu, svako sa životinjom.

Foto:Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Poslednji rad, nosorog koji se penje na srebrnu Nissan Micru koja deluje kao da je potonula pod njegovim pritiskom, uništen je već nekoliko sati nakon što je naslikan u ponedeljak.

Nosorog je smešten u ulici Westmoor u Charltonu, a snimak u posjedu BBC pokazuje muškarca s maskom koji dolazi i belim sprejom šara preko njega. Na snimku se čuju i prolaznici koji mu uzalud govore „nemoj to raditi”.

Banksy Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN

Benksi, anonimni umetnik iz Bristola za kojeg neki smatraju da je zapravo reč o kolektivu, od 5. avgusta objavljuje novi rad svaki dan u 13  časova.

James Peak, autor BBC-jeve emisije ‘The Banksy Story’, prošle nedelje je rekao da Benksi radi serijal sa životinjama koje postavlja u različitim delovima britanskog glavnog grada.  „Gde će se pojaviti iduće? Niko ne zna, to je vrlo uzbudljivo ako ste Benksijev fan i brilijantna stvar za London u avgustu”.

Bonus video: Osvanuo Stoletov mural u Bloku 23: Bio je više od prodavca pljeskavica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar