Dobra Genetika Foto: Ana_Maksimović/menart.rs

Bend iz Gornjeg Milanovca Dobra genetika singlom “Simptomi” najavljuje izlazak istoimenog albuma koji će se na svim digitalnim mrežama pojaviti 7. maja (Menart Srbija).

Krajem 2023. godine grupa Dobra genetika zaokružila je materijal za snimanje prvog albuma, sa koga su kao prvi singl izabrali pesmu „Simptomi“ koju sada možete slušati putem linka.

Bend Dobra genetika je nastao u aprilu 2019. godine i radi u sastavu: Ivan Kovačević (gitara), Slobodan Vuković (bas), Mirko Šćepanović (bubanj) i Milica Vukelić (vokal).

Svoje muzičko iskustvo Ivan Kovačević stekao je u bendovima Doktor Zlikovac, Plišani Mališan, Bjesovi, Lijep Ljepši Najljepši, a Mirko Šćepanović takođe u Doktor Zlikovac, Plišani Mališan, Bjesovi i Morbid Cow.

Dobra Genetika Foto: Promo/menart.rs

Slobodan Vuković bio je član grupa Anfas, Bijesovi, Koalicioni Sporazum, a sarađivao je i sa bendovima Doktor Zlikovac, Magleni Uštap, Plišani Mališan, dok je Milica Vukelić bila član benda Doktor Zlikovac.

Svojim višedecenijskim sviračkim i autorskim iskustvom, kao i muzičkim afinitetima, ovaj kvartet je doprineo stvaranju novog, originalnog izraza u okviru benda Dobra genetika. Njihovu muziku je teško svrstati u određeni žanr, jer su pesme, iako objedinjene jedinstvenim zvukom, stilski različite, i osim rokenrola u pesmama se mogu prepoznati različiti umetnički uticaji.

U želji da se na što kvalitetniji način predstave publici na različitim muzičkim manifestacijama u zemlji i regionu, ćlanovi benda Dobra genetika aktivno rade na novim pesmama i planiraju snimanje drugog albuma krajem 2024. godine, kako bi proširili svoj autorski repertoar.

Bonus video: Bend Vizelj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar