Foto: Promo/Teatar Vuk

“Balet mladih” će premijerno izvesti tradicionalni „Gala koncert“ članova ove kompanije u sredu, 19. aprila u 20 časova, na Sceni "Aleksandar Popović" u Teatru Vuk.

U okviru programa koji su osmislile i pripremile profesorke Instituta za umetničku igru Milica Bezmarević i doc. Mila Stijak uz pomoć korepetitorke prof. Ane Spremić, publika će imati priliku da pogleda odlomke nekih od najpoznatijih klasičnih baleta, retko ili po prvi put izvedenih kod nas.

Foto: Promo/Nemanja Maraš

Na programu su varijacije i odlomci iz baleta: „Faraonova kći“ Čezare Punjija, „Кorsar“ Adolfa Adama, „Don Кihot“ Ludviga Minkusa, „Кonjić Grbonjić“ Rodiona Ščedrina, „Esmeralda“ Čezare Punjija, „Labudovo jezero“ Petra Iljiča Čajkovskog i drugi biseri klasičnog baleta.

U Gala koncertu učestvuje više od trideset članova kompanije Balet mladih koji su redovni učenici osnovne i srednje baletske škole kao i studenti svih godina Instituta za umetničku igru.

Plesna Кompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije. Кompaniju vode prva solistkinja baleta Narodnog pozorišta Milica Bezmarević, Mila Stijak i Ana Spremić, profesorke Instituta za umetničku igru u saradnji sa gostujućim pedagozima te institucije.

Bonus video: Tatjana Tatić – Balet je kratkotrajna i surova profesija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar