Noel Klark, Bafta
Noel Klark Foto: EPA/ANDREW COWIE

Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti (BAFTA) suspenodvala je glumca Noela Klarka zbog optužbi za seksualno uznemiravanje, samo nekoliko nedelja nakon što je dobio jednu od glavnih nagrada.

POGLEDAJTE JOŠ:

Klarka je 20 žena optužilo za seksualno uznemiravanje, a on je „Gardijanu“ rekao da „žestoko“ negira bilo kakvo neprilično seksualno ponašanje i nedela.

U saopštenju Bafte navodi se da je „odluka doneta nakon optužbi za ozbiljne prekršaje“. Glumac serije „Doctor Who“ je nedavno dobio nagradu za izuzetan doprinos bioskopu.

Bafta je odlučila da suspenduje njegovo članstvo i nedavno dodeljenu čast. Prvi put je prepoznat 2009. godine, kada je dobio nagradu za zvezdu u usponu, a poslednji pre samo nekoliko nedelja.

„U dvadesetogodišnjoj karijeri sam postavio inkluzivnost i različitost u prvi plan rada, i nikada se niko nije žalio na mene. Ako se neko ko je radio sa mnom ikad osetio nelagodno ili nepoštovano, iskreno se izvinjavam. Žestoko poričem bilo kakve seksualne prekršaje i nameravam da se branim od svih lažnih napada“, naveo je Klark.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar