Nebojša Maksimović, Foto: Kulturni Centar Beograda/Promo

Pijanista i vanredni porfesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Nebojša Maksimović otvoriće večeras u 20 sati koncertnu sezonu u galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda.

U posebnim uslovima i uz mere opreza u skladu sa epidemiološkom situacijom, svakog ponedeljka tokom septembra biće organizovani koncerti u galeriji „Artget“, najavio je Kulturni centar Beograda.

Sledećeg ponedeljka, 14. septembra, nastupiće violinistkinja Milana Smiljanić i pijanista Dinko Blagojević, predavači na Akademiji umejtnosti u Banjaluci, dok će 21. septembra hornista Igor Lazić, profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, zajedno sa pijanistom Markom Bogdanovićem izvesti dela Šumana i Hindemita.

Violinistkinja Milana Smiljanić i pijanista Dinko Blagojević, Foto: Kulturni Centar Beograda/Promo

Poslednjeg ponedeljka u septembru u „Artgetu“ će nastupiti gosti iz Banjaluke, flautistkinja Sonja Čule, profesorka na Akademiji umejtnosti u Banjaluci, i pijanistkinja Jovana Branković sa programom „Dobre vibracije“, koji obuhvata poznate kompozicije za flautu od 18. veka do danas.

Svi koncerti su besplatni, a broj mesta za publiku u galeriji ograničen je na 25.

Artegt, Foto: Kulturni Centar Beograda/Promo

Mesta mogu da se rezervišu putem mejla [email protected] ili telefonom na 011 2622 058.

Prijavljivanje je moguće od dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.

Tokom boravka u Kulturnom centru Beograda, posetioci treba da se pridržavaju svih preventivnih mera, kao što su nošenje zaštitne maske i održavanje međusobnog rastojanja od najmanje jednog i po metra, navedeno je u saopštenju.

Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti postavljen na „Jutjub“ kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan nedelju dana svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog propisanih mera i organičenja.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar