Ana Ćurčin
Ana Ćurčin Foto: Nova S

Mnogo smo uzbuđeni, jako se radujem, trudim se da držim to u sebi. Biće mnogo pesama koje su nastale tokom protekle godine, rekla je kantautorka Ana Ćurčin u emisiji "Probudi se” TV Nova S najavljujući koncert "Kao da je prvi put“ sa bendom The Changes koji će biti održan 28. maja u Domu omladine.

„Čudno je stanje, kao da ispočetka počinjem. Veliki je naboj, uzbuđenje, nakupilo se mnogo čežnje i otuda i ovaj singl ‘Tu’ koji smo snimili tokom zime, u vreme izolacije, zatvorenog osećanja i otuđenosti da se više nikad neće desiti kao što smo nekad svirali, putovali, imali prilike da nastupamo i pevamo pesme“, istakla je Ćurčin i dodala da će im se na koncertu pridružiti specijalna gošća flautistkinja Milena Jančurić iz Novog Sada.

Kako su najavili iz Doma omladine, ovaj koncert je još jedna potvrda posebne veze koju ova izuzetna umetnica ima sa tom kućom u kojoj joj se desilo mnogo toga „prvog“ u njenom scenskom putu.

Prvi “veliki” solo koncert sa bendom održala je u ovom kulturnom centru, u sali Amerikana, kao što je i njen debi sa kamernim sastavom (po mnogima jedan od najboljih u njenoj karijeri) bio u Velikoj sali DOB. Često je nastupala u Domu omladine i na različitim festivalima i sarađujući sa drugim kolegama, najčešće sa bendom Stray Dogg. Zato nije čudo da je svoj „Differences Live“ album sa zadovoljstvom snimila 2019. upravo u kući iz koje je „pošla u svet“ kao oformljena autorka, niti što će posle „godine koju su pojeli skakavci“ ovo biti Anin prvi nastup pred publikom sa bendom posle više od godinu i po dana.

Predstojeći koncert je, kako kaže Ana, vraćanje starom bioritmu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar