Koncert grupe Beogradski sinidkat na Tašmajdanu Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Najpoznatiji domaći hip-hop bend Beogradski sindikat održao je sinoć nastup u okviru 9. Thunder festa u Beranama. Grupa je, posle Nikšića, prvi put da gostovala u ovom gradu, i bio je to jedan od najposećenijih koncerata u glavnoj beranskoj ulici do sada, saopštio je Long plej.

– Održali smo vrlo uspešan nastup na Thunder festu. Bila je ista slika kao i u Nikšiću, dosta mlade publike u prvim redovima. Ono što je u Beranama bilo posebno jeste da nam se na bini pridružila naša prijateljica i gošća na albumu Pavlina Radovanović, sa kojom smo izveli pesmu „Teci reko“ – rekao je Boško Ćirković Škabo iz ovog benda, koji je nedavno objavio novi album „Sindikalno proleće“.

Nastavak sezone „sindikalnih treninga“ zakazan je za 9. septembar, za kada je najavljena svirka u Barutani u Pančevu.

– U Pančevu nismo nastupali 15 godina i baš se radujemo tom koncertu. Na Arsenal festu smo započeli izvođenje pesama sa novog albuma, produbili smo u Nikšiću, zatim i u Beranama, a taj niz nastavljamo i u Pančevu. Dobar deo programa biće pesme sa novog albuma – najavio je Škabo.

Beogradski sindikat je inače nedavno objavio spot za pesmu „Služba“ s novog albuma „Sindikalno proleće„, na kojem su 23 numere.

Beogradski sindikat Foto:Vladan Obradović

– Ideja za pesmu „Služba“ potiče iz toga što i Beogradski sindikat i Beogradski sindikalci imaju smisla za humor. Slažem se i sa Albertom Ajnštajnom da je smisao za humor, pogotovo za humor na svoj račun, odraz inteligencije – objasnio je Škabo, koji je još 2010. godine sarađivao sa Markom iz Gramofondžija na svom albumu „Deset dina glasa na matrici“, pa je bilo i neminovno da će se na nekoj od ploča Sindikata „umešati i njegovi prsti“.

Beogradski sindikat Foto:Vladan Obradović

– Pesma „Služba“ je prvobitno bila snimljena na nekoj drugoj matrici. Zatim sam radio remikse, stavio sam tako već snimljene vokale na pesmu „Sexy Bitch“ Dejvida Gete i Ejkona. To je baš lepo leglo. Zato sam i pomislio: „Zašto ne bismo uradli pravu stvar i pozvali našeg prijatelja koji je u svetskim okvirima poznati house producent“. Marko je rado napravio beat, a onda je Aki za 24. rođendan BS-a pojačala refren svojim ‘retro 90-te’ pevanjem. Tako je pesma imala relativno dugačak put, ali sam zadovoljan finalnim produktom. Volim da je čujem i svaki put mi izmami osmeh na lice – zaključio je Škabo.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar