Piše Milenko Vasović: Primite Kurca u SNS

Kolumne 10. okt. 202121:06 > 21:0813 komentara
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Zašto je austrijski kancelar podneo ostavku - zato što je mlakonja i jedan običan slabić!? Samo se budala može povući pod optužbom da je „prekršio poverenje“ i nekakvih sumnji na korupciju. Bečka gospoda i dekadentna Evropska unija upropastiše mu karijeru, a baš je imao Potencijal.

Sebastijan Kurc je žrtva samog sebe i bezrezervnog verovanja u austrijsko pravosuđe. Naivčina, da je jedno jutro popio kafu sa Đukom shvatio bi kako se te stvari završavaju. Da je jednom okrenuo gospođicu Anu znao bi da mu je neko zamenio teze. Da je nazvao „pobratima“ Aleksandra otkrio bi čemu služe huligani, crni džipovi, udba i Zagorka Dolovac.

Njegova baba Magdalena je iz Temerina, međutim ništa na nju nije povukao. Mogao je dobrovoljno da ode na poligraf i ubedi naciju da je nevin. Iz naše perspektive on sve radi obrnuto, umesto da drži funkciju i presliša tužioce on se povlači. Kaže „želi da napravi prostor za rešavanje zastoja“. O, naivni čoveče, pa zastoj je majka mudrusti, osnov uspeha.

Gde bi Srbija danas bila da su se tako povlačile budale, lopurde i ubice. Sve bi propalo. Nauči derane, i blato je za ljude, ustaneš glibav, nasloniš se na prvog do tebe i nastaviš da pljačkaš. Nema veze što si musav, što ti se svi smeju, što si bruka za familiju, što te se komšiluk gadi, što deca hoće da im sve objasniš. Ni to što žena ne spava s tobom, ti si čist u svojim očima, a to je najvažnije.

Sa takvim optužbama u Srbiji se pravi karijera i napreduje. Pa nije ubio 700 ljudi. Podržao bih njegovu ostavku da je kao kakav ćuran podvodio devojke koalicionim partnerima ili da je kupio 24 stana od narodnih para. Bilo bi nezgodno da mu je otac zarađivao na trgovini oružjem, da je kao premijer nameštao poslove, da je uzeo lovu od tetke…

Sebastijan se prepao kao da mu je pao helikopter sa sedmoro ljudi ili da je sakrio dva minuta snimka saobraćajne nesreće. Ustuknuo je kao da mu je brat utajio porez. Kao da lično gradi Beč na vodi i da je zadužio zemlju za 15 milijardi evra. Trese se više nego vlasnik plantaže marihuane, ili zaplenjenog koferčeta. Pokunjio se kao da on kupuje i otima glasove na izborima.

Sebastijan Kurc je osvedočeni prijatelj srpskog predsednika, a time i svih nas. Istraga protiv njega je maslo antisrpskog lobija koji je u Austriji izuzetno jak, baš koliko je i Srbija jaka. To što njemu pripisuju je kao slikanje sa kriminalcima, dakle nije greh. Navodno je državnim parama plaćao tabloide da mu dižu rejting. Pa koga će da plaća, časne sestre?

Zato je obaveza državnog vrha da oberučke prihvati posrnulog Sebastijana, da mu pomogne da se uspravi.

Dragi Kurc, da je taj tvoj Beč nešto valjao ne bi Beba Popović ovde pravio karijeru. I pare. Spakuj i ti kofere, upiši se na Akademiju mladih lidera SNS. Ima da te obučavaju Goran, Ksenija, pa onaj Mihailov, ima da očvrsneš. Bićeš kao crne cipele, a one nikad ne izlaze iz mode.

Prethodne kolumne:

 

Komentari

Vaš komentar