Podeli:
Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Dajte glasanje što pre, ne smemo dangubiti. Posle najdemokratskijih izbora čeka nas najveći privredni rast u Evropi. Zašto to odlagati. Kad već nisu pošteni, neka budu što pre.

Mi smo naviknuti da trpimo, a vi ste komotni da radite šta hoćete. Zato vas molim, ne nasedajte ni na čije zahteve za odlaganje izbora. Ne obazirite se na koronu, izgurajte ovo što ste naumili pa nastavite da nas usrećujete kao i do sada.

Što reče predsednik najsiromašnijih građana u Evropi – „nema izbora kad se kome prohte“. Majstor inverzije uspeo je da pitanje uslova za fer izbore preokrene u „dilemu“ odložiti ili ne.

Umesto priče o višku na biračkim spiskovima, o kupovini glasova, o ucenjenim glasačima, o satanizaciji opozicije, o medijskom mraku, o zarobljenom Javnom servisu, o progonu neistomišljenika, o funkcionerskoj kampanji… potura se mudrovanje o odlaganju.

U zemlji u kojoj se bolji život odlaže za godinu, za dve, za pet… prolongiranje izbora zapravo bi značilo i odlaganje naprednog napretka. To bi samo otežalo posao donosiocima boljitka.

Šta bi značilo da se izbori i odlože, na primer za decembar, a da se ništa od prethodno navedenog ne promeni. To bi bio samo bonus za sadašnju vrhušku. Gratis pola godine slasti, a još bi Vučić i dodatno poentirao – eto „sve“ je ispunio, čak je i izbore odložio.

Odlaganjem izbora mnogo bi se izgubilo. Morali bi da izmišljamo nova gradilišta, nove kamene temljce – da ih dvorska svita obilazi. A odakle, s kojim parama, ode sve „na 100 evra“.

Moralo bi više da se laže, pa da se izmišlja još neprijatelja i još izdajnika – ove smo prilično potrošili. Smanjile bi se sve aktivnosti, pa i korupcija, naravno. A bez korupcije mi nismo mi. Urušio bi se sistem.

Ne popuštaj predsedniče! Svi mi – svi građani, pozicija i opozicija treba da se ujedinimo oko tog zahteva da se izbori održe bezuslovno u junu. Ne treba se obazirati ni na koronavirus. I zato pozdravljam prećutnu odluku vlasti da se više ne sačekuju avioni sa medicinskom opremom. Šta će nam te budalaštine.

Zamislite da se predsednik, premijerka, ministri, pa, kon, pa đakon i dokon izašli da čekaju ove isporuke iz Južne Koreje. Tri aviona, tri puta slikanje, kamere, izjave, nabrajanje šta nam je sve stiglo… narod bi pomislio da nam se epidemija vraća.

Ili da je predsednik odneo respiratore u Vranje. Ne, bolje da se sve spakuje u manji ceger – pošalješ ministra Đorđevića, on je ekspert za viruse i nekako je utisak drugačiji.

Oboleli, pa šta? Reaktivirana kovid bolnica – i? Znamo mi da to nije strašno, ako neko i umre, nije imao sreće. Uostalom da je nešto opasno već bi i Vulin i doktor Žeks bili tamo.

Ovaj relaksirajući pristup je dobar, možda bi samo valjalo smanjiti broj testiranih ili možda testiranje obustaviti potuno – i nema zaraženih, nema epidemije, ima samo kampanje i izbora. Biračima treba anestezija.

Dajte glasanje što pre, ne smemo dangubiti. Posle najdemokratskijih izbora čeka nas najveći privredni rast u Evropi. Zašto to odlagati.

Kad već nisu pošteni, neka budu što pre.

Komentari

Vaš komentar