Piše Ivan Mrđen: Pitanje Irene Nigić

Kolumne 15. jul 202213:00
Podeli:
Ivan Mrđen Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Na magnetnu rezonancu u Kliničkom centru Srbije jutros je, nadamo se, primljena Irena Nigić, kojoj su prethodno isti pregled zakazali kroz dve godine. Iako boluje od distrofije, miopatije i polineuropatije, a nedavno je oslepela na desno oko, sve je ubrzano tek posle objava na našem portalu o pismu u kome je predsednika svega ovoga upitala: “Da li se nekada postidite?”

Ne treba bolji komentar vesti da je na istu adresu ovih dana stigla “Hipokratova medalja” za zasluge u unapređenju zdravstva, koju je dodelilo Društvo lekara Vojvodine. U isto vreme u Kliničkom centru Vojvodine test sklonosti na trombofiliju rade aparatom koji je neispravan već godinu i po dana.

Mihailo Ješić Foto: Privatna arhiva

Beograđanin Milan Đurić preminuo je pošto je pao u komu posle posete kiropraktičaru u nekakvom Centru za alternativnu medicinu „Balans medika“, koji je radio bez licence.

“Sve što imam da poručim građanima Srbije je ne lečite se na VMA”, ispričala je za naš portal Anica Zečević, čiji je muž Miško Gadžun (42) preminuo u ovoj vojno-zdravstvenoj ustanovi pod nerazjašnjenim okolnostima, “posle više desetina hiljada evra koje smo dali na lekove, tri godine povlačenja po bolnici i uspešne transplantacije”.

Slađana Aksentijević Foto: Privatna arhiva

Kolega Mihailo Ješić primljen je na VMA u petak popodne i niko ga nije pogledao dok nije preminuo u noći između nedelje i ponedeljka. Miloš Tofilović iz Ljubovije već dve i po godine traži da se utvrdi odgovornost za neadekvatno lečenje njegovog sina Gorana. Moj prijatelj Dragan Đorđević preminuo je od bakterije koju je “fasovao” u kovid bolnici u Batajnici. Moja kuma Slađana Aksentijević umrla je od sepse posle rutinske operacije u “Dr Dragiša Mišović”…

Dragan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Njihove slike objaviću kao podsećanje na nevine žrtve “unapređenog zdravstva”. Ako nekome nije jasno pitanje Irene Nigić!

Goran Tofilović Foto: Privatna arhiva

****

BONUS VIDEO: (Ne)zaslužena medalja Vučiću? 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

 

Komentari

Vaš komentar