Ivan Mrđen Foto: privatna arhiva

Požalila se ovih dana Biljana Stepanović, glavna i odgovorna urednica „Nove ekonomije“, na čijem tviter nalogu piše „radila u skoro svim pristojnim medijima u Srbiji“ (navedeni su B92, „Ekonomist“, NIN, RFE, „Naša Borba“ i „Borba“) da je jedan njen tekst, „neovlašćeno i bez pitanja, kao i bez navođenja izvora“ prenet u magazinu, za koji ona nikad nije pisala. Niti bi ikad, znam dobro koleginicu upravo iz naših „borbaških dana“.

„Tabloid laže ljude“ – grafit je sa zida u Masarikovoj ulici, za koji nisam siguran da li se konkretrno odnosi na magazin sa kojim pristojan svet ne želi da ima bilo kakve veze ili je to generalni stav prema ukupnoj tabloidizaciji medijske scene u Srbiji. Koja se, ako ste pogledali sjajnu emisiju „Operater umova“ kolege Petra Gajića na N1 televiziji, pretvorila u idiotizaciju! „Gledam ŽIVE PRAVE ljude, kojima je ova vlast isprala mozak svojim medijima. To su zombiji koji hodaju ulicama“, napisala je tim povodom koleginica Suzana Miličić.

Čak i kad prenesu nešto što smo napisali ili bismo rado potpisali, ostaje sumnja da tabloidi to čine isključivo da bi diskreditovali novinare i medije koji još umeju da saberu dva i dva i da razdvoje babe i žabe u medijskim manipulacijama. Posebno ako se bave po sadašnju vlast najneprijatnijim temama. Ovo drugo pomenuh da bih pažnju vratio na suštinu teksta „Žabe i akrepi sa Beograda na vodi”, kako je izvorno naslovljen u septembarskoj kolumni Biljane Stepanović za “Novu ekonomiju”.

Ivan Mrđen, Ivan Mrdjen, Beograđanka, Beogradjanka, grafit
Foto: Ivan Mrđen

Komentarišući podatak da je preduzeće “Eagle hills Beograd”, formalni vlasnik 68 odsto Beograda na vodi, lane poslovalo sa gubitkom od 18 miliona evra, dok “mali od državne kase” tvrdi da će ovu godinu da završi sa dobitkom od 25 miliona evra, ona je podsetila da je “besomučna naprednjačka pljačka države Srbije na ovom poslu nekako i najočiglednija”.

I zaključila: “Ako je država uložila dve milijarde evra da Beograđani dobiju lepo šetalište, kako kaže famozni ministar Mali, nije trebalo. Mogla je za 10, pa i 20 miliona evra da otera zmije, guštere i ostale akrepe, napravi lepu promenadu, izda zemljište u zakup za kafiće i restorane i svi zadovoljni!”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar