ranko pivljanin
Ranko Pivljanin, Foto: Promo

...I promaši sve, osim metu koja joj je nacrtana kao domaći zadatak u okviru cirkusa (ne)krštenog kao „Vikend jutro“ na onoj obojenoj televiziji čiji se šareni kolorit razmazuje po licu medijskog prostora i ovdašnje javnosti kao tamna mrlja posrnule javne reči, prostakluka, primitivizma, bahatosti i besprizorne propagande.

Jovana Jeremić, glavni žongler pomenute emisije, u kojoj obično defiluje cela gama opskurnih gostiju u funkciji njenog napadnog i prepotentnog „self promoušna“ i televizijskog šera i rejtinga, dohvatila se ozbiljne i osetljive teme žena kojima zakon ne dozvoljava korišćenje zamrznutih embriona preminulih supruga.

I kako je izgledala rubrika „Bogu na sud, kod Jovane na ispovest“? U studio je dovela Tijanu Prizrenac, jednu od žena koja se susrela sa ovim problemom, kao i ginekologa i advokata.

Bog nije imao šta da radi, Jovana je i ispovedala i presuđivala. Pre svega, kolegama koji su prvi i pokrenuli celu stvar. Uz reči, „da ja direktno u glavu udarim“, konstatovala je da je Tijana  zloupotrebljena od strane „opozicionih medija i njihovih urednika“ koji su prvi objavili priču s njom u smislu da se napadne država, normalno i Vučić, zaključujući „da nije tačno da država njoj ne da da se ostvari kao majka“ i da će ona „to da joj reši“. Kad je sirota žena, konsternirana njenim nastupom, zaustila da kaže „problem je zakon, problem je birokratija“ – dakle, upravo država – ona je prekinula i nastavila tiradu na konto kolega iz „opozicionih medija“ koji „mogu da vole ili ne vole svoju zemlju, ali ne mogu da zloupotrebljavaju građane protiv Vučića…“ i da „moramo biti objektivni, a ne da vodimo medijske ratove preko vas“.

I uradila je upravo to. Nevolje ovih žena beskrupulozno je iskoristila i zloupotrebila za još jedan medijski napad na nezavisne medije, optužujući ih, sramno i lažno, da su uradili nešto što nisu.

PROČITAJTE JOŠ:

Fakti kažu ovako. Novine Nova su prve pokrenule ovu bolnu problematiku, objavljujući priču Beograđanke Ane Marković ( „Želim još dece, a zakon me sprečava“ u dvobroju za 19.-20. novembar), potom i ispovest Tijane Prizrenac („Muž mi je preminuo i sad mi zabranjuju da postanem majka“, 23. novembar). Ti tekstovi su objavljeni i na našem portalu, a Tijana je gostovala i u jutarnjem program Televizije N1, gde je takođe govorila o problemima s kojima se susreće. I sve ono što smo i mi objasnili u tekstovima, potvrdili su i Tijana i Jovanini gosti  u tom istom ružičastom studiju – da je problem Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji koji ne prepoznaje mogućnost da jedan od partnera tokom procesa umre i kako hladna birokratija sad tim ženama za embrione „traži saglasnost preminulog supruga“. Dakle, država donosi zakon, država je kruta i ne menja ga i država sprečava te žene da ostvare majčinstvo. By the way, Tijana ima još samo dve godine da se izbori s nakaradnim zakonom i postane majka, jer toliko vremena klinika ima obavezu da čuva zamrznute embrione.

Ni u ludilu, ni u bunilu ne bih odgovarao na bezobrazluk, pokvarenost i pakost „Pinkove“ šarlatanske vedete – oni u tom blatu uvek imaju prednost domaćeg terena – ali sam osetio dužnost da reagujem zbog tih žena, njihove muke i kolega koji su iz najplemenitijih namera i profesionalno predstavili golgotu kroz koju prolaze, ne bi li troma država reagovala, promenila apsurdni zakon i omogućila im da budu majke. Dakle, ne mrzimo mi državu već je teramo da izađe u susret ovim ženama.

A Vučića nema potrebe da napadamo, dovoljno je što ga brane Jovana J. i slični.

Komentari

Svi komentari (2)