Bojana Anđelić Foto:Nova.rs

Pre samo dva dana javnost Srbije imala je gotovo pa kompletan uvid u zadravstveno stanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Da nam što podrobnije predstave situaciju potrudili su se njegovi najbliži saradnici. U javnim medijskim nastupima jedino još nisu obelodanili rezultate krvne slike, te smo ostali uskraćeni za broj leukocita ili eritrocita predsednika.

A sve je počelo u utorak.
Prvo smo saznali da je predsednik otkazao neke sastanke. A pošto je to slika koja se valjda ne uklapa sa imidžom predsednika koji radi 24/7 i sve stiže, bilo je neophodno pojasniti takav „kiks“ .
Za to se pobrinula prvo njegova savetnica za medije Suzana Vasiljević. U televizijskom gostovanju na Juronjuzu, u večernjem terminu, građane Srbije je upoznala sa informacijm da je predsednik Srbije otkazao neke obaveze po savetu lekara.

„Predsednikovo zdravlje nije bilo u redu, a sutra uveče (sreda) stiže Ursula fon der Lajen i prekosutra smo u Nišu sa njom, obeležavamo početak radova na novom železničkom koridoru, nakon toga idemo u Dubai i svakodnevni problemi na Кosovu, tako da morao je malo da stane. Tako da smo odlučili, odnosno lekari su predložili da malo stane i napravi pauzu“, rekla je Vasiljevićeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada su je upitali i da li javnost treba da bude zabrinuta, našta je ona odgovorila odrečno.

„Nadam se da će sve biti u redu, prosto je premor u pitanju“, rekla je predsednikova savetnica. Pojasnila je i da su sastanci zakazani za utorak s ambasadorima Rusije i Кine pomereni za sredu, da je otkazan i Vučićev najavljen govor na dvodnevnoj konferenciji „Zapadni Balkan, jedan region, jedno tržište“, korak prema zajedničkom tržištu EU“ u Novom Sadu.
Vuć sutradan, u sredu ujutro, u pojašnjenje zdravstvenog stanja predsednika uključila se i premijerka Srbije Ana Brnabić.
Tada smo saznali da ipak nije reč samo o premoru već da predsednik ima grip.

„Do duboko u noć smo razgovarali. On, nažalost, ne miruje, volela bih da malo više odmara. Pod užasnom je tenzijom sada oko svega što se dešava na KiM. Mislim da noćima nije spavao, uhvatio ga je grip. Imuni sistem mu je oslabio naravno od tih napora i od tog stresa“, rekla je Brnabićeva na TV Hepi.

Da predsednik Srbije povremeno ima probleme sa zdravljem, pre svega sa krvnim pritiskom i srcem, javnost Srbije je već upoznata. I to što se predsednik razboleo nije ništa neobično, jer i predsednik može da se razboli, pa bio to i sam Aleksandar Vučić.

Ono što je nesvakidašnje, jeste kako se predsednik oporavio za manje od 24 sata. On je već u večernjim satima u istom danu kada je premijerka objašnjavala da predsednik ima grip, dočekao predsednicu Evropske komisije Ursulu fod der Lajen.

Na aerodromu, sa velikim buketom ruža.
Bez maske.
Već sledećeg dana zajedno su obilazili radove na auto-putu.

Iz svega toga nameće se pitanje, ne da li je predsednik bio bolestan, već kako je tako brzo ozdravio i ko je doktor koji ga je lečio.

U ovom neizvesnom i teškom periodu pandemije, koja je okovala ceo svet, kada je zdravlje i pitanje kako ga sačuvati u fokusu građana, takvog supermena vredi poznavati.

Nadamo se da će predsednik biti ljubazan da tu informaciju podeli sa nama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram