„Ovo su svi tražili“: Mark Zakerberg otkrio novu opciju za WhatsApp

IT 17. jun. 202219:53 > 18. jun. 2022 15:04
Podeli:
Foto: Shutterstock/FP Creative

Jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju korisnici koji menjaju mobilnu platformu, bilo iOS ili Android, je što moraju da se oproste od starih Vocap razgovora i na novom telefonu krenu od nule.

To više neće biti slučaj.

Prema najavi Marka Zakerberga, izvršnog direktora Mete u čijem je vlasništvu Vocap, korisnici sada mogu jednostavno prebacivati istoriju dopisivanja i razgovore sa jedne platforme na drugu.

„Vocap dobija mogućnost bezbednog prebacivanja istorije ćaskanja, fotografija, video zapisa i glasovnih poruka između Androida i Ajfona“.

On dodaje i da su ovu opciju svi tražili.

Pročitajte još

„Prošle godine smo omogućili prenos istorijata dopisivanja sa Ajfona na Android, sada je moguće prenositi i sa Androida na Ajfon, a ceo proces je osiguran „end-to-end“ enkripcijom.", objašnjava Zakerberg.

Jedina manjkavost nove opcije je što nije moguće preneti istorijat dopisivanja sa Androida na Ajfon ukoliko telefon nije nov. U praksi ovo znači da Ajfon na koji prebacate podatke mora biti nov, sa poslednjom verziom iOS 15.5 softvera ili vraćen na fabrička podešavanja.

Funkcija će biti dostupna u narednih nekoliko dana.

***

BONUS VIDEO: Fejsbuk, Instagram i Vocap: Pali i živci i akcije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar