veštačka inteligencija stare fotografije
Foto: Printscreen/Instagram/ameliealure

Stare fotografije čuvaju sećanje na drage osobe koje više nisu sa nama, ali i naše pretke koje nikada nismo upoznali. One nam omogućavaju da pretpostavimo kakav su oni život vodili, ali i nude potpuniju sliku o njima samima. Sada ih veštačka inteligencija na jedan poseban način vraća u naš život.

Kompanija My Heritage, koja se bavi testiranjem DNK uzoraka zarad otkrivanja porekla ljudi, pronašla je način da uz pomoć veštačke inteligencije oživi stare slike naših predaka, pišu na sajtu City Magazine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EmmaInOtherland (@ameliealure)

Aplikacija pod nazivom Deep Nostalgia, naime, animira ljude sa starih fotografija i prikazuje kako oni pomeraju glavu, trepću i osmehuju se.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ophelium.jewelry

Pokreti lica sa fotografija izgledaju potpuno prirodno, ali i blago uznemirujuće, ako niste pripremljeni za šok ovakvog „oživljavanja“ vaših predaka.

Pročitajte još:

Kako biste isprobali ovu aplikaciju, prvo morate da se registrujete na sajtu kompanije My Heritage (registracija je besplatna), a onda i okačite staru fotografiju od koje želite da napravite video.

To može da bude neka fotografija iz vašeg porodičnog albuma, ali i slika neke poznate ličnosti iz vremena kada tehnologija snimanja kamerom još uvek nije postojala ili nije bila dovoljno usavršena. Za ostatak će se pobrinuti veoma napredna tehnologija veštačke inteligencije koja će za vrlo kratko vreme animirati osobu sa priložene stare fotografije.

*

*

*

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Susie Harrison (@woozical)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram