Podeli
aplikacija vožnja
Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Većina nas, nažalost, nije mnogo putovala u inostranstvo poslednjih godinu dana. A dok ponovo ne budemo mogli da zakoračimo negde dalje, tu je nova veb aplikacija uz koju možemo da uživamo u svojevrsnoj virtuelnoj vožnji nekim od najlepših gradova na svetu.

Aplikacija se zove Drive & Listen i dostupna je besplatno na sajtu Drive and Listen. Ona funkcioniše na vrlo jednostavan način. Naime, sve što treba da uradite je da izaberete grad kroz koji želite da se vozite i na ekranu vašeg uređaja biće prikazan video snimljen kamerom sa šoferšajbne automobila koji je prolazio ulicama tog mesta, pišu na sajtu City magazine.

Na ovakav nesvakidašnji način možete da se upoznate sa Čikagom, Istanbulom, Singapurom, Parizom i drugim svetskim metropolama. Ova aplikacija takođe nudi mogućnost ubrzavanja vožnje, slušanja lokalnih radio stanica, ali i atmosferskih zvukova iz datih gradova.

Pročitajte još:

Autor aplikacije Drive & Listen je Erkam Seker, turski mladić na studijama u Minhenu. On ju je napravio prošlog proleća kada je osetio nostalgiju za svojim rodnim Istanbulom.

“Nedostajala mi je vožnja mojim gradom, čak i gužva u saobraćaju i sveopšta graja na njegovim ulicama. Želeo sam da to osetim pa sam na Jutjubu potražio video klipove vožnje Istanbulom”, izjavio je Seker za sajt Lonely Planet i dodao: “To mi je bilo veoma zabavno, ali sam onda pomislio kako bih još više uživao u atmosferi svog rodnog grada kada bih pustio neki lokalni radio. Tako se rodila ideja za aplikaciju Drive & Listen.”

Aplikacija ovog momka ne samo što je izlečila njegovu nostalgiju i olakšala mu život u emigraciji, već je u uslovima pandemije koronavirusa i restrikcija putovanja i mnogim drugima omogućila da se bar virtuelno provozaju gradovima koje su oduvek želeli da posete.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar