Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock

TikTok je i zvanično postao najpopularniji domen na internetu i time svrgnuo Google sa trona prvi put u poslednjih 15 godina.

I nekoliko godina nakon osnivanja ove društvene mreže, TikTok manija ne jenjava. Prema izveštaju sajta Cloudflare, najpopularniji domen na internetu u 2021. bio je upravo TikTok, a za njim na drugom i trećem mestu su Gugl i Fejsbuk.

Pročitajte još

Gugl je više od deceniju i po bio na vrhu liste najposećenijih destinacija na internetu. To ne čudi s obzirom na količinu usluga koje Gugl nudi u svom portfelju. Ovo uključuje i najpopularnije platforme kao što su YouTube, ili usluge poput Gmail-a i Google Mapa..

Na popularnost TikToka značajno je uticala pandemija korona virusa tokom koje je drastično uvećan broj korisnika, a popularnost mreže u tom periodu je porasla nekoliko puta.

Samo dve godine ranije, ova mreža je bila sedmi najpopularniji domen na planeti. Međutim, taj trend se promenio i za nešto više od godinu dana TikTok je postao najpopularnija destinacija na internetu.

S obzirom da je relativno nova mreža, ovaj trend je možda mnogima iznenađenje. Sa druge strane, TikTok je najbrže rastuća mreža ikada i bio je aplikacija sa najviše preuzimanja tokom prošle godine.

Najpopularnija destinacija na internetu odavno više nije samo mesto na kome tinejdžeri plešu i razmenjuju se mimovi. Neki od najpopularnijih sadržaja su saveti za lepotu, recepti kao i video snimci sa uputstvima iliti popularno – tutorijali.

Kompletna lista 10 najpopularnijih domena:

  1. TikTok
  2. Google
  3. Facebook
  4. Microsoft
  5. Apple
  6. Amazon
  7. Netflix
  8. YouTube
  9. Twitter
  10. Whatsapp