Nervira vas CAPTCHA verifikacija? Novi iOS 16 ima rešenje

IT 21. jun. 202212:11
Podeli:
Foto: Shutterstock

Za korisnike koje nervira da unose CAPTCHA i rešavaju zadatke kako bi pristupili nekom sajtu, novi iOS 16 ima rešenje.

Pronalaženje slika pešačkih prelaza, semafora ili dešifrovanje „pijanih“ tekstova bi uskoro mogla postati prošlost za korisnike Eplovih uređaja.

Naime, novi iOS 16, koji će korisnicima biti dosutpan u septembru, uvodi opciju za zaobilaženje CAPTCHA verifikacije na internetu, a sve što treba da korisnik uradi je da uđe u podešavanja, zatim Apple ID, zatim Password & Security i pronađe Automatic Verification opciju.

Opciju su prvo pronašli Eplovi programeri, a kompanija je zatim objavila i video sa objašnjenjem.

Pročitajte još

„Zaboravite na CAPTCHA verifikaciju. Tokeni za privatni pristup su alternativa koja pomaže da se identifikujete na sajtovima širom interneta sa legitimnih uređaja bez ugrožavanja privatnost, ličnih podataka i identiteta.“, navodi kompanija na svom sajtu.

Ovo znači da, kada korisnik uključi Automatic Verification opciju, sajtovi će koristiti iCloud kako bi potvrdili da je u pitanju osoba, nudeći tokene kao dokaz verodostojnosti.

Epl ističe da neće deliti osetljive podatke koji su povezani sa nalozima korisnika, kao i da neće proveravati koji sajt traži zahtev za verifikaciju.

U beta verzijama iOS i iPad OS softvera opcija je podrazumevano omogućena, što znači da, kada softver bude dostupan u septembru, novi sistem verifikacije CAPTCHA biće omogućen svim Eplovim korisnicima automatski.

***

BONUS VIDEO: Ransomver - hakeri vrebaju na internetu, čuvajte svoje računare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar