Ilon Mask premašio 100 miliona pratilaca: Šesta najpraćenija osoba na svetu

IT 29. jun 202210:30 > 10:31
Podeli:
Foto:Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Ilon Mask je premašio 100 miliona pratilaca na Tviteru i postao šesti korisnik na platformi koji je dostigao devetocifreni broj pratilaca.

Prema podacima Sošlblejda, Mask je dostigao prekretnicu tako što je dobio preko 150.000 pratilaca u razmaku od dva dana, i tako stigao do 100.059.886 pratilaca.

Postizanje prekretnice je zanimljivo iz nekoliko razloga. Prvo je očigledna činjenica da je Mask trenutno u procesu kupovine Tvitera za 44 milijarde dolara, što bi ga na kraju moglo dovesti u jedinstvenu poziciju da bude jedini lider velike mreže koju zapravo i sam koristi.

Nasuprot tome, Fejsbuk stranica Marka Zakerberga, generalnog direktora kompanije Meta, je uglavnom izvor saopštenja za javnost, dok šef Instagrama Adam Moseri slabo koristi platformu koju vodi.

Maskova upotreba Tvitera se drastično razlikuje od ostalih pet naloga koji su dostigli granicu od 100 miliona pratilaca. Dok ostali najčešće imaju čitave timove koji vode njihove naloge, Mask to čini sam.

Još jedan zanimljiv aspekt Muskovog dostizanja 100 miliona pratilaca jeste pitanje: koliko je ovih naloga pravo, a koliko lažno? Tviter procenjuje da manje od 5 odsto naloga na platformi su botovi, dok Mask smatra da je taj broj daleko već i preti je da će odustati od svog dogovora o kupovini ako kompanija ne obezbedi više dokaza za svoje brojeve.

Pročitajte još

Ostaje pitanje da li je Mask zaista zabrinut zbog botova na mreži ili ih samo koristi kao izgovor za pregovore o nižoj ceni, prema saznanjima Blumberga. Tviter je Masku omogućio pristup podacima mreže kako bi se i sam uverio u njihove podatke, ali Vol Strit žurnal izveštava kako je to nemoguće zaključiti iz tako velike količine podataka i u tako kratkom vremenskom periodu.

Strastveni tviteraš Mask je dostigao prekretnicu od 100 miliona nakon što nije tvitovao skoro cele nedelje. Njegova poslednja objava bila je fotografija cene benzina u SAD.

Prethodnog dana, Mask je objavio seriju tvitova o ljubavi prema siru.

***

BONUS VIDEO: Ilon Mask - čovek koji živi budućnost

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar