Google gasi popularnu aplikaciju

IT 28. jun 202215:08
Podeli:
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock

Google gasi popularnu uslugu za dopisivanje.

Gašenje Google Hangouts usluge se najavljuje još od 2019. godine, a u novembru je definitivno kraj. U pitanju je Guglova aplikacija za razmenjivanje poruka, koja je pokrenute 2013. godine.

Hangouts  je do danas ostao najuspešnija Google aplikacija za slanje poruka, a sada ustupa mesto nasledniku. U pitanju je Google Chat, novi servis pred kojim je veliki izazov – stariji Hangouts je zabeležio čak pet milijardi preuzimanja, a u jednom trenutku je čak na sebe preuzeo Android SMS dužnosti. To znači da je lestvica visoko postavljena.

Pročitajte još

Korisnici se već usmeravaju ka Google Chatu, a u pitanju je solidna zamena koja podržava sve ono što je nudio Hangouts. Kada je desktop u pitanju, tu je web aplikacija koja je već spremna za preuzimanje, dok su za iOS i Android tu nove Chat aplikacije. Novi klijent je implementiran i u Gmail.com, tako da korisnici mogu da budu mirni.

Za mir je neophodna sigurnost, na primer mogućnost da se sačuvaju stare poruke. Iz kompanije Google kažu da Chat čuva sve razgovore još od 2005. godine, dakle iz vremena Google Talka, a podaci mogu da se preuzmu i preko Google Takeout.

I tu nije kraj promenama – Google video aplikacije su takođe pred velikom transformacijom, jer se Google Meet i Google Duo spajaju i staju pod jedan kišobran (Meet brend ostaje).

***

BONUS VIDEO: Nikuda bez mobilnog telefona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

 

Komentari

Vaš komentar