Foto: oasisamuel / Shutterstock

Ako se Apple bude držao svog uobičajenog rasporeda, trebalo bi da prvi put vidimo Apple Watch Series 8 u septembru. WatchOS 9 ćemo verovatno videti po prvi put i na WWDC-u u junu. Ima još vremena do održavanja oba događaja, ali glasine o ažuriranju su sve čećša.

Prema izveštajima Bloomberg-a, očekuje se da će Apple ove godine otkriti tri nova modela sata. Zajedno sa serijom 8 i renoviranim Watch SE-om. Takođe, možda će postojati i verzija sa robusnim dizajnom. Taj model bi bio usmeren na ekstremne sportiste.

Sa watchOS 9, Apple bi mogao da uvede nadograđeni režim niske potrošnje. Osim što omogućava korisnicima da vide vreme u režimu male potrošnje, njihov sat može da pokreće određene aplikacije.

Zdravlje kao primarni fokus

Zdravlje je bilo veliki fokus za Apple Watch od početka. Apple Watch Series 8 doneće kao novinu senzor telesne temperature. Na početku se čini će to predstavljati plan da se pomogne korisnicima u planiranju plodnosti. Kasnije se opcija može koristiti kako bi korisnik video da li ima visoku telesnu temperaturu, iako možda nećete videti numeričko merenje.

Pročitajte još

Pored toga, očekuje se da će Apple izgraditi praćenje atrijalne fibrilacije (AFib) sa novom funkcijom „opterećenja“ za watchOS0 koja detektuje koliko često je osoba u stanju AFib-a tokom određenog vremenskog perioda. Takođe, u aplikaciji Workout biće dostupno više tipova vežbanja i metrika trčanja.

Što se tiče zdravstvenih funkcija koje korisnici ne bi trebalo da očekuju u novom modelu, dugo razmatrani monitor krvnog pritiska verovatno neće stići ove godine. Mark Gurman izveštač Bloomberg-a, kaže da je Apple naišao na neke probleme sa tehnologijom i da ta funkcija verovatno neće biti spremna još nekoliko godina.

Još jedna karakteristika o kojoj se dugo priča i koja verovatno neće biti modelu serije 8 je neinvazivno praćenje šećera u krvi. To se ne očekuje još nekoliko godina, kaže Gurman.

Izveštaj se takođe dotiče nekih karakteristika iPhone-a koje bi mogle stići u uskoro. Aplikacija Health mogla bi da poboljša detekciju sna zajedno sa funkcijom koja omogućava korisnicima da skeniraju bočice sa lekovima i da ih zatim podseća kada treba da uzimaju tablete, prenosi Engadget.

Najnovija linija pametnih telefona bi, kako prenosi PC Press, mogla da ima i satelitsku povezanost, što bi korisnicima moglo omogućiti da šalju poruke osoblju za hitne slučajeve i prijave incidente putem satelitskih mreža. Apple je rekao da radi na sličnim funkcijama za buduće generacije Apple Watch-a.

***

BONUS VIDEO: Nikuda bez mobilnog telefona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar