Malo je reći da ovaj čovek naprosto nema sreće - Alvaro Morata. Da je dobar fudbaler, jeste, da je maler - kao niko!

Španski napadač je tokom ovog Evropskog prvenstva toliko osporavan, da bi neko drugi (a možda je i Alvaro) pomislio u nekom trenutku „ma neka ide sve bestraga, hoću kući“.

PROČITAJTE JOŠ:

Toliko su ga navijači prozivali zbog promašaja, dok su se oni nizali – jedan za drugim. Španija je pobeđivala i kritike su nekako ostajale u senci, jer pobede ipak sve ispiraju.

Posebno kada „hejterima“ uzvratite potezom u produžecima kad Hrvatskoj zakucate loptu u mrežu i postignete jedan od važnijih golova karijere.

Tada sve tek nestane i resetuje se, a Morata je imao priliku da izađe čist kao sunce pred Italijane. Naročito posle teško izvojevane pobede i penala protiv Švajcaraca.

Tamo nije ni bio jedan od onih koji su šutirali, pa nije osećao taj pritisak. Sada jeste. I popustio je.

Dobio je šansu kao rezerva i ušao umesto Ferana Toresa u drugom poluvremenu. Italija je dala gol majstorijom Federika Kijeze posle sat vremena fudbala na Vembliju i Morata je dobio zadatak da to promeni.

Uspeo je već do 80. minuta. Dobio je vrhunski pas u prostor od briljantnog Danija Olma i rešio je akciju hladnokrvno u maniru Tijerija Anrija.

Od 80. minuta na semaforu je pisalo 1:1, Moratino ime se našlo ispod rezultata kao i na utakmici protiv Poljske u grupnoj fazi i sve je delovalo da ide u pravom smeru.

Španci su igrali bolje, sa više energije, dok su Italijani pametno čekali produžetke i dotle nameravali da se odbrane. Uspeli su.

Izborili su dodatnih 30 minuta kada su svi bili umorni i hteli su samo da se sve to završi. „Azuri“ su se uzdali u to da imaju boljeg golmana – Đanluiđija Donarumu, u odnosu na Unaja Simona.

EPA-EFE/Andy Rain

Bili su u pravu. Jesu li? Možda i ne. Španci su jednostavno imali nesigurnije šutere. Sećamo se Olma od malopre koji je imao fantastičnu partiju tokom svih 120 minuta?

E on je pri promašio za Špance i sve prethodno bacio u vodu. Isto to je uradio i Morata. Izgleda da je dobrim igračima suđeno da na ovom prvenstvu kiksiraju.

Dešavalo se i boljima, eno zato su Francuzi sada negde po tropskim ostrvima, umesto u kišovitoj Engleskoj. Na isto mesto sad može da se zaputi i Morata sa saigračima.

Razlika je u tome što će te saigrače mediji i navijači „razapinjati“ dan, dva, ili nedelju, a Morata je sebi utvrdio atribut jedne od najomraženijih osoba u Španiji. Bez dileme.

BONUS VIDEO: Stativa, golovi Španije i Italije i kako se došlo do penala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram