Igor Juric, Sanda Raskovic Ivic, Savo Manojlovic Utisak Nedelje
Igor Jurić, Sanda Rašković Ivić, Savo Manojlović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Pogledajte ovonedeljno izdanje "Utiska nedelje". Gosti autorke Olje Bećković bili su funkcionerka Narodne Sanda Rašković Ivić, predsednik UZUZ-a Savo Manojlović i Igor Jurić.

Rašković Ivić, Manojlović i Jurić razgovarali su o podvođenju žena od strane Dragana Markovića Palme, lidera Jedinstvene Srbije i prvog čoveka Jagodine, ali i političaru – pedofilu o kome je osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ pre godinu dana pričao u Tužilaštvu.

Prema mišljenju Rašković Ivić važno je da se cela priča o podvođenju žena od strane Palme istera do kraja i zato je važan pritisak javnosti. Ona je pozvala žrtve da progovore.

„Ovo je pitanje ljudskosti jer se dešava da nam ‘kao u Otomansko vreme ulaze i otimaju žensku decu’“, istakla je Rašković Ivić, dodajući da se Srbija zato toliko uskomešala.

Prema njenom mišljenju, u slučaju „Palma“ borba će biti teška, ali predaje ne sme biti.

Ona je navela da ju je Dragan Marković Palma zvao 16 puta nakon njene izjave da „ukoliko su optužbe tačne, Vlada mora da padne“.

Dodala je da to sve doživljava kao pritisak.

Igor Jurić je rekao da je bivšem ministru policije, a sada odbrane, Nebojši Stefanoviću otkrio ime političara koji se bavi podvođenjem maloletnica.

„Stojim iza svojih reči i stajaću uvek“, rekao je Jurić, dodajući da je sve što je vezano za tu priču rekao (tadašnjem) ministu unutrašnjih poslova, jer je smatrao da je to prava adresa. Smatrao je da će žrtve biti maksimalno zaštićene.

„Sve okolnosti ima tužilaštvo i MUP, sve to stoji u zapisniku u tužilaštvu“, napomenuo je on.

Upitan da li može da kaže da li je to Dragan Marković Palma, Jurić je rekao da o tome ne može da govori.

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović ukazao je da ukoliko ne postoji relevantan iskaz ili materijalan dokaz to znači da nećemo dobiti sudski epilog.

On je dodao da je formiran predmet kada je u pitanju slučaj Jagodina, ali se nije ušlo u postupak.

Poglredajte celu emisiju:

Komentari

Svi komentari (3)