Znate li da FIAT ima uspešan i povoljan pick-up model?

Auto 26. apr. 202113:37
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Mnogi proizvođači automobila ne nude na svim tržištima sveta iste modele. Tako, recimo, u nekim dalekim zemljama evropski brendovi imaju pojedine modele koje u Srbiji nećemo videti. U nekim slučajevima to je sasvim razumljivo, ali u pick-up segmentu povoljni modeli bi svakako privukli pažnju i kod nas.

U Brazilu je, recimo, Fijatov pick-up Toro drugi najprodavaniji model u svom segmentu, a po pojavljivanju početna cena bila mu je malo ispod 12.000 evra, a aktuelni model je nešto više od 15.000 evra.

Fiat je predstavio pick-up Toro još pre pet godina, a nedavno je italijanski radnik koji se pravi u Brazilu dobio novo lice, čistije motore i savremene tehnologije.

Novi Toro nudiće se u čak devet različitih verzija. Ispod haube je novi 1.3 MultiAir III motor na benzin i etanol, a raspolaže sa 185 KS i 270 Nm. Može biti uparen sa šestostepenim ili devetostepenim automatskim menjačem koji šalje snagu za zadnje ili sva četiri točka.

Osim stilskih izmena koje uvode full LED farove, robusni Fiat pick-up nudi digitalizovanu kabinu sa 10,1-inčnim multimedijalnim sistemom i koristi Uconnect. Tu je i 7-inčna instrument tabla, dok se telefoni mogu bežično puniti.

Opremljen je brojnim savremenim sistemima bezbednosti, pa kada se sve sabere, zvuči kao da bi možda mogao da prođe stroge evropske propise, ali i da se svidi kupcima.

Nije da troši isključivo dizel (mada u ponudi ima i 2.0), a opremljen je modernim asistencijama, digitalizovan je i jeftiniji od rivala koji se prodaju u Evropi. Novi Toro u SAD startuje sa oko 20.000 dolara, što je dosta povoljnije od, primer radi, Toyote Hilux, Nissan Navare ili Mitsubishija L200 koji su kod nas preko 30.000 evra. Ford Ranger je sa oko 25.000 nešto povoljniji.

Pogledajte video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar