Živeo V8: Prvi put u Evropu stiže Ford Mustang Mach 1

Auto 19. okt. 202009:09
Podeli:
Foto: Ford

Ford je najavio da će “mach 1” izdanje legendarnog modela “mustang”, prvi put ponuditi i evropskim kupcima. Nova verzija kultnog modela ističe se sportskim izgledom, retro elementima, kao i snažnim V8 motorom.

Ljubitelji kultnog Fordovog “mustanga” dobro znaju za “mach 1” verzije snažnog modela, iako se nikada do sada nisu prodavale u Evropi. Ford je rešio da to sada ispravi, pa se ove varijante očekuju u prodaji u prvoj polovni sledeće godine.

Foto: Ford

 

“Mustang Mach 1” se pozicionira između standardnog i sportskog “GT500”, a indirektno zamenjuje “GT350”, koji prestaje da se proizvodi krajem godine. Kako prenosi Autocar, očekivana cena biće u nivou sa modelom “bullit”, a koja startuje od 49.000 funti.

Najnovije izdanje atraktivnog modela donosi dinamičan dizajn, gde se pored 3D maske hladnjaka, posebno ističe hauba “ajkulin nos”, obogaćena aerodinamičnim elementima.

Foto: Ford

Farovi su u retro stilu, a i usisnici vazduha su posebno izvedeni za “mach 1” verzije. Takođe, unapređeno je i podvozje modela, a prema proračunima, ova verzija nudi za 22 odsto više potiska od “mustanga GT”.  Točkovi su 19-inčni, sa petokrakim aluminijumskim felnama, koje su inspirisane originalnim “mach 1” modelom.

Foto: Ford

Pod masivnom haubom je V8 motor, zapremine pet litara koji raspolaže sa 460 KS i 529 Nm. Dosta delova preuzeto je sa modela “shelby 350”, poput usisne grane, rashladnog sistema i filtera.

Foto: Ford

Saznajte još:

Iako performanse još nisu zvanično izmerene, sa mehaničkim i aerodinamičnim izmenama koje “mach 1” donosi, najverovatnije će biti brži od standardnih 4,3 sekunde do “stotke”.
Raduje podatak da se snaga prenosi na zadnje točkove i to standardno putem šestostepenog manuelnog menjača. Desetostepena automatska transmisija sa dvostrukim kvačilom biće deo dodatne opreme.

Foto: Ford

U kabini nema mnogo izmena izuzev aluminijumskih ukrasa, novih lajsni na vratima, a posebno se ističe ručica manuelnog menjača u stilu bilijarske kugle.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar