Foto:promo Yamaha

Imamo lepe vesti za ljubitelje Yamahe XSR900, ali i za one koji nisu fanovi XSR-a. Naime, Yamaha je u saradnji sa firmom Boottpower napravila mnogo agresivniji XSR900 koji u ovoj varijanti nosi naziv XR9 Carbona.

Zapravo, projekat XR9 Carbona nastao je još 2017. godine kada je Boottpower special osvojio dve pobede na prestižnoj Pikes Peak trci. Ova trka se vozi na planinskom putu dužine 19,99 km i sastoji se od čak 156 krivina u rasponu nadmorske visine od 1.440 metara, piše BjBikers.com.

XR9 Carbona napravljen je kao kompaktan, agresivan i lagan motocikl, a sve na temelju serijskog XSR900 modela i Yamahinog čuvenog CP3 trocilindričnog agregata koji pokreće modele MT09, Tracer 900 i Niken.

Saznajte još:

Menadžer Bottpower-a David Sančez ukratko je izneo kako je došlo do ovog projekta: ” XR9 Carbona inspirisan je pobedama na Pikes Peak takmičenju. Sa svojim snažnim obrtnim momentom i kompaktnom šasijom, shvatili smo da je XSR900 pokretan CP3 agregatom idealna osnova za novi Yard Built special. Naš prvi cilje bio je da napravimo kul i zabavan motocikl, sa modernim i agresivnim izgledom, a takođe smo hteli da razvijemo i “plug and play” kit koji će moći da se ugradi na bilo koju Yamahu XSR900 ili CP3 platformu i da svaki vlasnik ovog modela može svoj motocikl da pretvori u XR9.”

Kit za XR9 Carbona motocikl sadrži pokrivač rezervoara sa integrisanim karbonskim usisnicima, carbonskim sedištem i repom, zadnjim svetlom i pokazivačima pravca, prednjom tablom za startni broj sa integrisanim LED pozicionim svetlima, štitnicima hladnjaka sa krilima, kratkim/dugim svetlom, držačem tablice, štitnikom lančanika i koritom ispod agregata.

Ukoliko posedujete XSR900 ili bilo koji drugi Yamaha model sa CP3 agregatom i ako ste želeli da transformišete svoj motocikl, ovo je prava prilika da brzo i bez puno muke izvršite transformaciju. Više o tome saznajte na ovom linku.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar