Vredi li toliko? Otkrivena paprena cena za novi Lamborghini Countach

Auto 27. avg. 202112:15
Podeli:
Foto: Lamborghini

Vaskrsnuće legendarnog imena Countach u vidu novog modela italijanske kompanije bilo je pravi šok za automobilsku industriju, ali njegova cena je možda još veći.

Lamborghini Countach LPI 800-4 koji je omaž legendarnog modela koji se proizvodio između 1974. i 1990. nije samo podsećanje na istoriju već i odličan način za povećanje profita Lamborghinija.

Kada se uzme u obzir da je novi Countach postavljen na platformu Aventadora, uz nekoliko dizajnerskih promena koje asociraju na njegovog prethodnika, čini se da je cena od 2,64 miliona dolara bez poreza možda i prevelika. Međutim, činjenica da će i ovaj model kao i njegov imenjak iz 20. veka postati pravi kolekcionarski primerak, jer će biti proizvedeno svega 112 primeraka, dovela je do toga da novi Countach bude rasprodat u roku od par dana.

Foto: Lamborghini

Podsećanja radi, novi Countach pokreće 6,5-litarski atmosferski V12 agregat koji razvija 825 KS u kombinaciji sa elektromotorom koji energiju dobija iz superkondenzatora. Sa standardnim pogonom na svim točkovima, Countach od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi, a do 200 km/h mu je potrebno 8,6 sekundi, dok je maksimalna brzina preko 355 km/h.

Foto: Lamborghini

Kada se pogleda profit italijanske kompanije ostvaren sa novim Countachom, kao i činjenica da je rasprodat u rekordnom roku, ne bi nas čudilo da uskoro vidimo i još neko legendarno ime Lamborghinija vraćeno u život. Recimo, Lamborghini Miura ne bi bila loš izbor.

Bonus video: Vetroparkovi – kako zauzdati silu i spasiti planetu 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar