Foto: BMW

Sve započinje uobičajenim putovanjem u tržni centar, osim činjenice da vozač ne parkira automobil, već BMW to čini sam. Bavarska kompanija je u najnovijem video snimku predstavila autonomne mogućnosti svog novog električnog automobila.

Prema BMW-ovom najnovijem video snimku, budućnost je mesto gde tihi automobili samostalno krstare gradom ponašajući se na neki način poput ljudi. Pod time mislimo da će prvo tražiti nešto za pojesti, nakon čega će se istuširati i vratiti se na svoje mesto.

Međutim, kako piše Auto Klub, možda to i nije tako, barem ne još neko izgledno vreme. Stvoriti autonomni automobil i testirati ga u kontrolisanim uslovima je jedna stvar, dok je praksa u našem dinamičnom i neočekivanom svetu potpuno druga. Bilo kako bilo, novi BMW iX EV SUV sigurno je trenutno pionir u ovom području, a ovim video snimkom je bavarska kompanija to htela da pokaže.

Sve započinje uobičajenim putovanjem u tržni centar, osim činjenice da vozač ne parkira automobil, već BMW to čini sam. On odlazi do automatizovanog punjača sa robotskom rukom. Nakon punjenja, BMW smatra kako je vreme za pranje, nakon čega odlazi do obližnje auto perionice.

Nakon što se vozač vrati do garaže, doziva automobil telefonom na određeno mesto. iX se polako vraća, sada čišći i napunjen do 64 posto kapaciteta. Međutim, kao što smo naveli, iX-ova mala avantura snimljena je u kontrolisanim uslovima, na posebnom mestu sa svim vrstama dodatnih senzora i opreme koji pomažu BMW-u.

Bonus video: Pogledajte BMW Serije 2 Coupe u akciji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)