VIDEO TEST: Kako se pokazala najluksuznija Toyota u Srbiji?

Testovi 21. nov. 202121:21 > 26. nov. 2021 12:38
Podeli:

Toyota Highlander je prvi put predstavljena 2000. godine, ali vam verovatno ne zvuči poznato jer se radi o modelu koji je do sada bio namenjen isključivo za američko tržište. Toyota je rešila da četvrtu generaciju ovog modela predstavi i u Evropi, i to sa hibridnim pogonom.

Naše utiske pogledajte u videu na početku ovog teksta, a za početak možemo reći da se radi o klasičnoj drumskoj krstarici dužine skoro 5 metara.

Toyota je shvatila da na evropskom tržištu ne postoji velika konkurencija u segmentu SUV modela sa sedam sedišta, pa su rešili da započnu sa prodajom Highlandera i na Starom kontinentu, ali u skladu sa ekološkim normama koje propisuje Evropska unija.

Baš zbog tih propisa, Highlander nema 3,5-litarski V6 agregat kao na američkom tržištu, već kombinaciju 2,5-litarskog benzinca i elektromotora koju smo već videli kod modela Camry i RAV4.

Podsećamo da sledeće nedelje u 21h na našem portalu možete da gledate novu epizodu automobilske emisije „Vožnja sa Tinom i Nebojšom“. Ko su autori ove emisije, saznajte ovde.

Bonus video: Pogledajte prvu epizodu emisije „Vožnja sa Tinom i Nebojšom“