Trenutak nepažnje pre premijere: Uslikan novi Peugeot 308

Auto 09. mar. 202111:23
Podeli:
Foto:PEUGEOT

Potpuno razotkriven novi Peugeot 308 pokazuje novi korporativni pravac u dizajniranju. Izgleda drugačije i dosta agresivnije nego pre, a kako je postavljen na platformu Stellantis EMP2, sigurno će biti u ponudi i kao električni model, ali i hibrid u više verzija snage.

Nova generacija Peugeota 308 uhvaćena je usred bela dana od strane fotografa španskog magazina motor.es, što su odmah preneli svi svetski automobilski mediji.

Za razliku od prethodnih susreta sa francuskim kompaktom ovaj put Peugeot 308 je uhvaćen gotovo potpuno izložen bez kamuflaže, kompletno razotkrivenog prednjeg dela.

U Twitter objavi ispod pogledajte kako izgleda novi 308.

Nova generacija Peugeota 308 smatra se jednim od najambicioznijih projekata kojim se u Peugeotu trenutno bave, a izmene će biti na polju izgleda, tehnologije i mehanike.

Novi 308 definitivno otvara novo poglavlje brenda sa znakom lava i biće prvi model sa novim znakom marke o kom smo nedavno pisali.

Svetla su vrlo tanka sa LED tehnologijom i karakterističnim lavljim „očnjacima“, a povezuju se sa velikom maskom hladnjaka na kojoj je novi logo, s tim da na poklopcu motora stoji naziv modela.

Stilizovanje karoserije otkriva konfiguraciju tipičnu za sporstku verziju buduće 308-ice.

Što se tiče zadnjeg dela, koji je na fotografijama prekriven platnom, može se očekivati da će biti dizajniran kao i kod prethodnika – sa vodoravnim svetlima koja će biti izduženija.

Novi 308 je postavljen na platformu Stellantis EMP2 i sigurno će biti u ponudi i kao električni model.

Iako će i dalje imati konvencionalne benzinske i dizel-motore, u ponudi će se isto tako naći i različite plug-in hibridne varijante.

Premijera se očekuje kasnije ove godine, u ponudi će biti i karavansko izdanje, pa nema sumnje kako za Peugeot kreće vrlo uzbudljivo novo doba.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar