flip, AMG, auto, automobil Mercedes
Foto: Mercedes

Saradnja kompanije Mercedes-AMG sa muzičarem i globalnom zvezdom will.i.am dostigla je novi nivo, a rezultat je predstavljen u Majamiju gde se ovog vikenda održava trka Formule 1. Radi se o unikatnom konceptu koji ima oblik kupea, ali dizajnerske elemente kultne G-Klase i modela SLS Gullwing.

Saradnja nemačke kompanije i poznatog muzičara will.i.am počela je u septembru prošle godine, a sada je kulminirala ekstravagantnim projektom koji je debitovao juče.

Pod velom tajne, stvoren je „The Flip“, vizija interesantnog dizajna i poruke koju šalje pre svega mladima. Konceptno vozilo proizvedeno u samo jednom primerku dobilo je naziv WILL.I.AMG, i prema rečima nemačke kompanije to je simbol ciljeva AMG odeljenja i poznatog umetnika i način da predstave nove ideje, pomeraju granice i urade nemoguće.

flip, AMG, auto, automobil Mercedes
Foto: Mercedes

U njihovom šestom zajedničkom projektu, will.i.am se ponovo udružio sa West Coast Customs kako bi ostvari svoju viziju za „The Flip“. To je takođe primer za budućnost: misija ovoj zajedničkog projekta jeste da se učenicima i studentima iz ugroženih zajednica obezbedi pristup obrazovanju u nauci, tehnologiji, inženjeringu, umetnosti i matematici kako bi dobili neophodne sposobnosti za poslove fokusirane ka novim tehnologijama.

flip, AMG, auto, automobil Mercedes
Foto: Mercedes

Što se samog automobila tiče, on se bazira na modelu Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe koji je skoro u potpunosti modifikovan. Dizajnerski elementi preuzeti su sa G-Klase i legendardnog modela SLS Gullwing, a Mercedes nije objavio mnogo više detalja osim toga da je cilj ovog koncepta osnaživanje mladih osoba iz ugroženih zajednica.

„Odrastao sam u getu. Odrastao sam sa hip-hopom. Gledao sam legendardne hip-hop umetnike kako repuju o Mercedesu, pa mi je uvek san bio da posedujem Mercedes. Za mnogo dece iz grada, vožnja Mercedesa je simbol progresa i napredovanja iz teških uslova. Sada sam dostigao svoj cilj i guram još dalje kreiranjem sopstvene vizije AMG modela. Ali nisam dirao motor, zato što AMG stvarno pravi najbolje motore. Priča o osnivačima AMG-a me zaista inspiriše i vrlo je zanimljivo sarađivati sa ljudima sličnog mentaliteta koji traže kontinuirani napredak“, izjavio je will.i.am.

Konstrukcija i konverzija ovog automobila biće tema nove dokumentarne serije „Drive“ koja će svoju premijeru imati na filmskom festivalu u Kanu krajem ovog meseca.

Bonus video: Vozili smo najjeftiniji električni Mercedes – EQA

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram