Cene goriva su otišle u nebesa, ali to ne znači da su manje gužve u gradu. Poput mnogih, i ja sam zbog toga rešio da pređem na električni trotinet koji je skoro pa besplatan za korišćenje – makar dok ne poskupi struja.

Električni trotinet ima brojne prednosti, ali i mane. Glavna prednost je niska cena korišćenja i održavanja, jer baterija mog e-trotineta ima kapacitet kao četiri mobilna telefona, pa su troškovi punjenja manji od 100 dinara na mesečnom nivou.

Pored toga, vrlo je jednostavan za upravljanje, a ponekad i vožnja može da bude uzbudljiva. Saobraćajne gužve me više ne zanimaju, jer tačno znam za koliko minuta stižem od tačke A do tačke B, pošto praktično nema faktora koji mogu da me zaustave.

Ono što je prednost vozačima e-trotineta, može biti nezgodna situacija za ostale učesnike u saobraćaju. S obzirom na to da vožnja ovog prevoznog sredstva još uvek nije definisana u Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, tako e-trotinet možete voziti po kolovozu, biciklističkoj stazi ili trotoaru.

Takođe, kaciga i dalje nije obavezna, niti je regulisana maksimalna brzina kojom e-trotineti mogu da se kreću. To dozvoljava veliku slobodu, ali apelujemo na sve vozače električnih trotineta da budu odgovorni i obrate pažnju na ostale učesnike u saobraćaju, pogotovo pešake. U videu na početku teksta možete pogledati par saveta kako je najbolje voziti električni trotinet u gradskim uslovima, kao i koje su najveće opasnosti kojih se treba čuvati.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare