Školski autobus idealan i za srpske puteve

Auto 24. okt. 202018:02
Podeli:
Foto: Torsus

Ispratiti decu u školu je briga za roditelje širom sveta, gde god i u kojim god uslovima živeli. U nekim zemljama deca koriste javni gradski prevoz, dok u drugim postoji organizovan prevoz za školarce. Postoje zemlje u kojima, nažalost, ne postoji ni jedna od ove dve opcije.

Bezbednost dece je svakako najbitniji faktor na svim meridijanima, pogotovo tamo gde je sistem javnog prevoza nepouzdan ili nepostojeći, a putna infrastruktura nije dovoljno razvijena.

Foto: Torsus

Baš za takve uslove, kompanija Torsus je razvila model školskog autobusa “pretorian”.

Ovo robusno vozilo ne poznaje prepreke i rupe na putu kakve postoje po srpskim selima. Tome može da zahvali 4×4 pogonu, ogromnim točkovima, moćnom motoru i kamionskoj šasiji pozajmljenim iz MAN-a.

Foto: Torsus

“Torsus pretorian” bez problema može da preveze 35 dece, koja imaju sav mogući komfor u specijalno dizajniranim sedištima, obezbeđenim sigurnosnim pojasevima i sklopivim naslonima za ruke, bilo da idu do škole u nekoj od afričkih ili azijskih zemalja sa lošijom putnom infrastrukturom ili na ekskurziju ka delovima istočne ili južne Srbije.

Foto: Torsus

Saznajte još:

Šalu na stranu, brojne su zemlje u kojima je bezbednost dece ugrožena na putovanju od kuće do škole, što je problem koji kao da ne dopire do “velikih igrača” koji se ne bave ovom problematikom.

To ostavlja prostor za razvoj manjih proizvođača poput Torsusa.

Možda će baš neko od dece koje je “torsus pretorian” prevozio na relaciji kuća-škola biti zaslužno za izgradnju puteva i unapređenje infrastrukture u kraju iz kog potiče, gde god to bilo.

Foto: Torsus

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar