Škoda sprema potpuno novi model, a zvaće se Slavia (VIDEO)

Auto 08. okt. 202110:44 > 11:24
Podeli:
Foto: Promo/Škoda

Češka Škoda ima različite projekte širom sveta, pa su na tržištu Indije prisutni pojedini modeli kakvih u Evropi nema. Prvo je to bio mali krosover Kushaq, a sada se sprema Slavia. Bilo bi zanimljivo da ovaj model nađe svoj put i do Evrope gde bi sam naziv bio dovoljan mamac za mnoge kupce.

Škoda Slavia je prošle godine bila predstavljena u vidu studentskog koncepta. To je bio nebični kabriolet na bazi Scale, o kom više možete da pročitate ovde. Sada je Škoda odlučila da ovaj model, tačnije njegov naziv oživi, ali da ga primeni na potpuno novi kompaktni gradski model.

Nova Slavia biće zapravo naslednik Rapida, baziran na Volkswagenovoj MQB-A0 platformi na kojoj nastaje, primera radi, Polo. Međutim, kako kažu iz Škode, Slavia će biti mnogo naprednija i luksuznija, sa puno savremenih tehnoloških rešenja kakva se koriste u modelima Octavia i Superb.

Zna se da će Slavia biti dugačka 4,480 mm i da će, kao i svaka Škoda, nuditi puno prosotra u kabini. Spremaju se verzije sa TSI benzinski motorima od 115 i 150 KS.

U narednom periodu Škoda će objaviti još detalja, pa ćemo osim finalnog izgleda uskoro saznati i kada novi model stiže i koja će biti cena.

Bogato tradicijom, ime Slavia sada će ponovno označiti početak nove ere za marku Škoda. Pogledajte kako izgleda koncept studentske Slavie.

 

Bonus video: Kad se ložiš na Mercedes pa ga napraviš od drveta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar