Foto: promo

Posle SUV modela koji nose nazive Kamiq, Karoq i Kodiaq, došla je i prva električna Škoda imena Enyaq iV. Kao da nismo dovoljno vežbali ove "lako pamtljive" nazive, češki brend zadaje novi zadatak i najavljuje novi model - Kushaq. Srećom, ovo će mnogo češće izgovarati u Indiji, jer osim što im je sama reč bliska, novi krosover biće lansiran prvenstveno na tom tržištu.

U šali smo se u jednom nedavno objavljenom tekstu osvrnuli na to šta bi se dešavalo u automobilskom svetu da nije bilo korone, pa smo između ostalog, poželeli i da je Škoda olakšala izgovor svojih novih modela u npr. Encorrsq, Enu2q i Enpoguesq. Izgleda da nije trebalo da izazivamo sudbinu.

Škoda je najavila novi model Kushaq. Na drevnom indijskom jeziku ova reč znači kralj ili car.

Svetska premijera novog modela baziranog na Folksvagenovoj MQB-A0-IN platformi, posebno razvijenoj za indijsko tržište, zakazana je za mart ove godine.

Saznajte još:

Iako je Škoda otkrila samo obris novog modela, zna se da je reč o srednjem SUV-u, jednom od četiri modela koja će češka kompanija zajedno sa nemačkim Folksvegnom predstaviti u Indiji.

Novi SUV nosiće Škodin logo i, kako kažu iz kompanije, biće upadljivog dizajna, izuzetno udoban, bezbedan, ali i pristupačan uzimajći u obzir sve što će imati da ponudi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram