Foto: Rolls-Royce

Najluksuzniji i najekskluzivniji kabriolet sa znakom Rolls-Royce zove se Boat Tail. Sa cenom od preko 20 miliona evra, to je najskuplji model ove prestižne britanske kompanije ikada, a ujedno i najskuplji automobil na svetu. Sa trona je svrgnuo Bugatti Chiron La Voiture Noire. Poslednji put verziju Boat Tail svet je video tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, a nova se ističe po zadnjem kraju koji je poput palube kakve viđamo na skupim jahtama.

Pročitajte još:

Kabriolet sa dvoja vrata dugačak je 5,9 metara i može da primi četvoro putnika. Napravljeno je 3 primerka, naravno ručno, a koji su posebno izraženi prema želji kupaca.

Razvoj nove verzije Baot Tail trajao je četiri godine, ali nešto slično Rolls-Royce predstavio je 2017. godine sa modelom Sweptail.

Foto: Rolls-Royce

Boat Tail koristi V12 twin-turbo motor od 6,75 litara zapremine i 570 KS iz modela Phantom. Ipak, novitet ima 1.813 novih delova.

Foto: Rolls-Royce

Model pred nama je napravljen za klijenta koji poseduje Boat Tail iz 1932. godine. Boja je urađena prema želji kupca, a zadnji deo ovog ekskluzivnog modela pretvara se u pravi bar po otvaranju.

Ima dva frižidera, kao i specijalno napravljen set za služenje šampanjca. Tu su i karbonske stolice, kao i suncobran koji izlazi iz zadnjeg dela vozila.

Kabina je u minimalističkom stilu, ali krije sve najsavremenije tehnologije.

Sa cenom od 20 miliona funti, ovo će biti najskuplji automobil na svetu. Pre njega na tronu je bio Bugatti Chiron La Voiture Noire sa cenom od 12 miliona funti.

Foto: Rolls-Royce

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare