Foto: Renault

Manija za SUV modelima u Evropi se nastavlja, a model Espace čiji je kraj proizvodnje neminovan, će izgleda vaskrsnuti u nešto drugačijem obliku karoserije. U Španiji je primećena kamuflirana verzija Australa koja je produžena, čini se zarad trećeg reda sedišta, a ovaj model će najverovatnije biti naslednik legendarnog monovolumena Espace.

Renault ne krije da svoj fokus okreće ka krosoverima i SUV modelima. Nedavno je penzionisan Talisman, u limuzinskoj i karavanskoj verziji, dok je najnoviji Megane postao električni krosover.

Još jedno poznato ime francuske kompanije, Espace, mogao bi ipak da preživi ovu tranziciju, ali kao SUV model. Porodični monovolumen premijerno je predstavljen davne 1984. godine, ali je u poslednjem periodu zanemaren od strane kupaca. Pre više od dve godine, Reuters je citirao izvor iz Renaulta koji je govorio da će Espace, zajedno sa Talismanom, biti penzionisan. Ipak, ime Espace bi moglo da poživi još dugo, jer je sada zapažen neobičan model baziran na Australu, ali sa većom karoserijom unutar koje bi potencijalno mogao da se smesti treći red sedišta.

Potpuno kamufliran, ovaj SUV je primećen tokom testiranja u Španiji, ali kamuflaža nije uspela da sakrije duži zadnji prepust koji stvara više prostora za putnike ili prtljag. Nije još poznato kako će se Espace porediti sa Australom i da li će Renault iskoristiti istu strategiju koju je Peugeot uveo za svoje modele 3008 i 5008, koji su skoro identični osim razlike u dimenzijama.

Čini se da ovaj prostrani SUV ima već produkcijsku karoseriju, pa samim tim se postavlja pitanje kada bi mogao da bude predstavljen. Ukoliko Renault ubrza zvaničnu premijeru, mogli bismo da ga vidimo već sledećeg meseca na domaćem terenu u Parizu, gde se u oktobru održava Salon automobila. Ako se Renault odluči za drugu opciju čekanja, novi Espace će debitovati tokom 2023.

Bonus video: Zavirite u novi Renault Austral

Komentari

Svi komentari (0)