Foto:Mitsubishi

Japanski brend će ostati na određenim evropskim tržištima sa svojom verzijom dva modela koja će biti bazirana na Renoovim platformama.

Ovo obaveštenje stiglo je danas, nakon brojnih najava kako Mitusbishi napušta Evropu. Dva nova modela koja će biti bazirana na Renault osnovi su opisana kao „sestrinski modeli“, i kao takvi će, uz platformu, koristiti i motore francuskog proizvođača, ali sa nekim izmenama kako bi se razlikovali, prenosi Autocar.

Još nije potvrđeno koji će to modeli biti, ali će kompanija nastaviti da nudi kompaktni Eclipse Cross krosover, pa sestrinski model najverovatnije neće biti Renault Kadjar. Kako kažu čelnici, „i dalje važi da će razvoj novih modela za Evropu biti obustavljen, ali ćemo imati način kako da ponudimo novitete koji će biti proizvedeni u Evropi.“

Poslednja najava usledila je nakon nedavnog izveštaja Financial Timesa u kojem se navodi da bi Mitsubishi mogao da prodaje modele izgrađene u fabrikama Renoa u Francuskoj, pozivajući se na interne izvore iz saveza Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ovo ukazuje i na to da bi nedavno predstavljeni SUV, Outlander baziran na CMF platformi, mogao da krene u prodaju u Evropi. Plug-in hibridne verzije ovog SUV-a su i dalje jedne od najprodavanijih u EU, a poslednje izdanje bi pomoglo da se Mitsubishi povrati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar