Red Bull Tuk It: Haos na tri točka

Auto 05. jul. 202013:27
Podeli:
Red Bull Tuk It
Foto: Promo

U vreme kada se u ovom delu sveta, na stazi Red Bull Ring u Austriji održava prva trka Formule 1 u ovoj sezoni, na drugom kraju planete vožena je jedna, takođe, prva trka koja ima veze sa Red Bullom. Ali, tamo se takmičilo 200 posada i oni su svoje umeće morali da pokažu u vožnji na tri točka, u verovatno najmanje aerodinamičnim vozilima na svetu.

Ko je imao sreće da poseti neku od egzotičnih azijskih zemalja sigurno se vozio u njihovom taksiju na tri točka koji se zove «tuk tuk». Ko nije, mnogo je popustio jer vožnja u ovom nestabilnom polu-otvorenom vozilu, pa još u haosu azijskog saobraćaja zaista luči adrenalin.

Red Bull Tuk It
Foto: Promo

Zato i ne čudi da su protagonisti ekstremnih podviga organizovali masovnu trku u ovim sokoćalima na tri točka. Događaj pod nazivom «Red Bull Tuk It» održao se na Šri Lanci, i kao da nije bilo dovoljno to što ova vozila treba da se voze najbrže što mogu, organizatori su pripremili poligon i posebne zadatke za takmičare.

Pročitajte još:

Masovni start čak 200 posada bio je samo početak vratolomija, jer su se tokom ovog izazova uslovi vožnje svako malo menjali. Naime, osim brze vožnje po asfaltu, bilo je potrebno proći i poligon, koji je bio više za «kros» motocikle nego za nezgrapne trotočkaše koji su morali što je brže moguće da prođu pravi «offroad» test izdržljivosti i to sa putnicima na zadnjoj klupi.

Red Bull Tuk It
Foto: Promo

Pred takmičarima je bilo blato, klizavi usponi, nizbrdice, kamenje, potoci, jake krivine koje su neki prolazili u «driftu» ili na dva točka! Uživajte u nesvakidašnjim fotografijama koje će najbolje opisati ovo jedinstveno takmičenje na točkovima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar