Foto: Gints Ivuskans / Shutterstock

Vlada Južne Australije rešila je da reformiše politiku bezbednosti na putevima nakon jednog sudskog slučaja, a trenutno se razmatra uvođenje posebnih dozvola za one koji voze automobile veće snage.

Kontroverzni sudski postupak koji je povezan sa smrtonosnom saobraćajnom nezgodom koja se desila 2019. godine navela je vlasti u Južnoj Australiji da reaguju.

Naime, u udesu je tragično poginula 15-godišnja Sophia Naismith kada ju je udario Lamborghini Huracan, koji je vozio Alexander Campbell. Vozač je izgubio kontrolu, popeo se na pešačku stazu i zabio se u prednji deo kineskog restorana, a tom prilikom je Sophia Naismith izgubila život, dok je još jedna osoba teško povređena. Prošle nedelje, Campbell je oslobođen optužbi za smrt zbog opasne vožnje jer se nagodio sa sudom i izjasnio krivim za lakši prekršaj vožnje bez pažnje.

Kako piše Revija HAK, lokalna zajednica je bila šokirana ovom odlukom, a porodica preminule je počela da se zalaže za reforme, pa je reagovala i lokalna Vlada. Njihova ideja je da se za vozače sportskih automobila uvedu posebne vozačke dozvole, a dalje mere uključuju zabranu isključivanja kontrole proklizavanja u vozilima velike snage. Pored toga, postoji pritisak da se pooštre zabrane vožnje za vozače koji su krivi za nesreće sa smrtno stradalima.

Bonus video: Kako iz ugla treznog vozača izgleda pijana vožnja

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar