Foto:Tanjug/Swen Pfoertner/dpa via AP

Volvo je prvi proizvođač automobila koji se odlučio da obustavi isporuke na rusko tržište, u kontekstu sankcija Rusiji zbog napada na Ukrajinu. Sličnu je odluku doneo je i Volkswagen, koji je najavio da nove automobile neće slati svojim trgovcima u Rusiju.

Volvo je doneo odluku o obustavi isporuka automobila zbog “potencijalnih rizika povezanih s trgovinom sirovinama s Rusijom, uključujući sankcije koje su uveli EU i SAD”.

“Volvo Cars do daljnjeg neće isporučivati automobile na rusko tržište”, navodi se još u saopštenju, prenosi N1.

Volvo na rusko tržište izvozi vozila koja su proizvedena u fabrikama u matičnoj Švedskoj, kao i u Kini i SAD. Švedski proizvođač kamiona AB Volvo u ponedeljak je objavio da je obustavio svu proizvodnju i prodaju u Rusiji zbog krize u Ukrajini.

Što se tiče Volkswagena, čelnici nemačke kompanije su takođe doneli odluku da obustave isporuku novih automobila u Rusiji, pa čak i da one koji su već tamo ne šalju u salone, piše revija HAK.

I nemački proizvođač kamiona Daimler Truck poručio je danas da će smesta zamrznuti svoje poslovne aktivnosti u Rusiji, uključujući saradnju s ruskim proizvođačem kamiona Kamaz.

Prošle nedelje je odluku o privremenoj obustavi proizvodnje u Rusiji doneo je i Renault.

Bonus video: Je l plastikaner? Test Toyote Yaris Cross i odgovori na vaša pitanja

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (4)