Aurus Senat
Foto: Grzegorz Czapski / Shutterstock

Celokupna godišnja proizvodnja najskupljeg ruskog automobila u istoriji je rasprodata u svega nekoliko dana.

Naravno, govorimo o modelu Senat relativno nove marke Aurus, čija je proizvodnja za otvoreno tržište krenula tokom maja ove godine. Početkom oktobra prvi primerci stigli su u moskovski salon kako bi bili ponuđeni javnosti.

Aurus Senat
Foto: Grzegorz Czapski / Shutterstock

Međutim, već nakon nekoliko dana iz Aurusa su obavestili da je prodato svih 350 primeraka koji će biti proizvedeni ove godine. Stoga su prisiljeni da već sada otvore listu narudžbina za sledeću godinu, piše Index.hr.

I sve to ne bi bilo nimalo čudno da ne govorimo o automobilu koji košta oko 24 miliona ruskih rubalja, odnosno oko 289.000 evra.

Izgleda da Rusi baš žele da voze predsedničku limuzinu, ali i ponos neke nove ruske autoindustrije. Stoga i ne čudi što su birali isključivo top verziju.

Aurus Senat Aurus Senat
Aurus Senat Aurus Senat
Aurus Senat Aurus Senat
Aurus Senat Aurus Senat
Aurus Senat Aurus Senat

Podsetimo, radi se o limuzini dugačkoj preko 5,6 metara koja estetski i te kako podseća na Rolls-Royce na čije klijente i cilja, bar kad je Rusija u pitanju.

U tome je od pomoći opcija oklopne verzije, kao i činjenica da automobil pokreće moćni 4.4 V8 motor u hibridnom izdanju. Razvija 590 KS i 880 Nm, što je dovoljno da 2,8 tona tešku krstaricu potera do limitiranih 250 km/h uz ubrzanje do „stotke“ za oko 6 sekundi.

Tu je i V12 verzija koja će naknadno stići u ponudu. I ono bitno, većina komponenti stigla je sa zapada, od renomiranih proizvođača, a potom je sve usaglasio tim domaćih stručnjaka iz instituta NAMI.

Bonus video: Sajam najskupljih električnih automobila

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)