Podeli
Foto: Shutterstock/spotters_studio

Jedanaesta generacija legendarne Honde Civic, i to u hečbek varijanti, uslikana je prvi put posle predstavljanja sedan verzije ovog modela krajem prošle godine.

Iako Honda priprema predstavljanje novog Civic-a tek za sledeću godinu, posle limuzine koju smo videli krajem 2020. godine, već su se pojavile i prve “paparazzo” fotografije hečbek verzije popularnog modela.

Upravo ova varijanta je i tradicionalno najprodavanija verzija ove Honde, pa se sa sigurnošću može reći da je kao takva i mnogo zanimljivija evropskim kupcima od Civic sedana. Zvanično pojavljivanje hečbeka sa petoro vrata na tržištu Evrope očekuje se sredinom 2022. godine.

Pogledajte sve fotografije na Twitter objavi:

Nije iznenađenje da kamuflirani prototip sa fotografija, registrovan i testiran u Nemačkoj, uprkos zaštitnoj foliji spreda skoro u potpunosti deli izgled sa zvanično predstavljenom limuzinom.

Sve do C-stuba se ne primećuju neke upradljive razlike, međutim dalje od toga promena je očigledna. Opadajuća linija krova u festbek stilu je uzbudljivi novitet i predstavlja veliku razliku u odnosu na izgled i pojavu aktuelne verzije Civic hečbeka.

Fotografije otkrivaju i da nova verzija neće imati kontroverzni spojler koji je u prethodne tri generacije Civic-a nailazio na podeljena mišljenja kod kupaca, pa sada zadnji deo automobila deluje čisto i pregledno. Promena je očigledna i u delu zadnje svetlosne grupe, tako da su na novoj verziji svetla manja i “tanja” od onih na aktuelnom modelu.

Saznajte još:

Za razliku od desete generacije, na novoj je takođe primetno i odsustvo lažnih otvora za vazduh i difuzora koji su omiljeni deo “kozmetike” Civic-a kod mlađih vozača.

“Tizer” skica enterijera koja je predstavljena tokom prezentacije nove Civic limuzine odnosi se i na hečbek verziju. Futuristički dizajn se ogleda u minimalizmu, pa je najuočljivija promena prisustvo samo jednog ventilacionog otvora, koji se proteže celom širinom kokpita.

O pogonskim agregatima se za sada zna vrlo malo, osim informacije da je elektrifikacija Civic-a sigurna stvar na evropskom tržištu tokom 2022. godine, pa će svaka verzija modela ispod haube imati neku varijantu Hondinog e:HEV spoja benzinskog i elektromotora. Kako je preneo Autocar, jedini izuzetak od ovoga se očekuje kod najjače verzije Honda Civic Type R, koja bi trebalo da zadrži čistokrvni benzinski pogon.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar