Prve fotke: Ford redizajnira Focus i izmene su primetne

Auto 03. feb. 202114:13
Podeli:
Foto: Promo

Kada dođe vreme za redizajn nekog modela, danas to najčešće znači unapređenje tehnologija, asistencija i povezanosti jer ove stvari brzo zastarevaju. Ređe se proizvođači odlučuju na krupnije dizajnerske izmene. Ford je ipak rešio da svoj hečbek, između ostalog, počasti i malo agresivnijim izgledom.

Ford je aktuelnog Focusa predstavio 2018. godine, i sada je četvrta generacija popularnog hečbeka tačno na pola “životnog veka”. Tada je uglavnom vreme za osveženje kako bi mogao ravnopravno da se bori u svojoj klasi, gde ga čekaju VW Golf, Škoda Octavia, i drugi modeli iz C-segmenta.

Kamufliran novi Focus fotografisan je tokom dinamičnih testova, a budući da nije potpuno maskiran, donekle možemo da vidimo i da će doneti primetne izmene. Najočiglednija izmena svakako je novi izgled prednjeg dela koji će imati manju masku hladnjaka nego aktuelni Focus.

Farovi su sada više “slim” kako bi se dobilo na malo agresivnijem izgledu, a veća količina tamne kamuflaže na donjem delu automobila govori i da će svetla za maglu, kao i usisnici vazduha biti drugačiji nego do sad, prenosi Autocar.

Pogledajte sve fotografije na ovoj objavi:

Slično je i pozadi, pa je zadnja svetlosna grupa takođe agresivnijeg dizajna, dok su vrata prtljažnika drugačije rešena kako bi omogućila da registarska oznaka bude više u ravni sa zadnjim staklom.

Još nije poznato koji će motori pokretati novog Focusa, ali s obzirom na to da je gama skoro obnovljena, i da uključuje novi snažni 1.0-litarski blagi hibrid, za očekivati je da se ovaj agregat nađe na listi i za Focus, uz ostale konvencionalne motore.

Focus se i dalje nudi sa EcoBlue dizel motorima od 1,5 i 2,0 litre, a očekuje se da će i novi zadržati makar jedan od ovih agregata.

U kabini će sigurno dođi do izmena kako bi i novi Fokus dobio sve ono što imaju Puma i Kuga – od digitalne instrument table, preko bolje povezanosti do savremenih asistencija vozaču.

Još nije poznato da li će novi Focus “upasti” u deo saradnje Forda i Gugla, u okviru koje je dogovoreno da svi novi Fordovi modeli od 2023. godine budu opremljeni Android platformom za infotejment sistem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar